Polisen boende vilka är problemen

Numera verkar det finnas en ökad efterfrågan på polisens bolån, dvs särskilda inteckningar för medlemmar av polisen. Det kan komma som en överraskning för många människor att finna att polisen har ett problem med boende.

De vars minnen går tillbaka 20 eller så åren kommer att anta att de flesta medlemmar av polisen hade logi som tillhandahålls för dem. Fram till 1990-talet poliser boende kan ta formen av polisens hus, eller hus Sektionen för ogifta tjänstemän – oftast manliga. Alternativt kan en polis bostadsbidrag var tillgänglig för många officerare.

Mycket har dock förändrats sedan 1990-talet när det gäller polisens boende, speciellt i London.
• I mitten av 1990-talet då inrikesministern drog bidraget polisen bostäder. För poliser i London detta kompenserades till viss del av en betydande ökning i London ersättning.
• Under 1990-talet bruket att auktionera ut polisens boende påskyndas verkligen upp. Vissa poliser som levde i polisens hus kvar utan boende och fann att det var deras ansvar att hitta sin egen.
• Problemet har blivit särskilt akut i sydöstra England, med sin överhettade bostadsmarknaden. Många medlemmar av Metropolitan Police pendlar från så långt bort som Portsmouth, eftersom de inte har råd att köpa bostäder där de arbetar. Problemet i Surrey är ännu mer akut.
Det har beräknats att en polis med fem års erfarenhet behöver nio gånger sin årslön för att köpa ett hus i Surrey. Klart under normala inteckning arrangemang detta är praktiskt taget omöjligt.

Så vad kan poliser göra åt den här situationen? Tyvärr en del har drivits att lämna kraft på grund av den ökande svårigheten att finna lämpliga bostäder för sig själva och sina familjer. Men de flesta poliser älskar jobbet och det sista de vill göra är att lämna.

Lyckligtvis finns det några långivare som har erkänt problemet och är mer beredda att ge medlemmar av den kraft med polisen inteckningar som är lämpliga för deras särskilda omständigheter. Om du befinner dig i denna situation, är det bästa att göra är att hitta en oberoende mäklare som kan hjälpa dig att hitta den bästa produkten för dig och din familj.