PMI – privata försäkringar för hypotekslån

Många en första bostad har muttrade om att betala privata försäkringar för hypotekslån. Denna artikel diskuterar uppgifter om privata försäkringar för hypotekslån, även känd som “PMI.”

privata försäkringar för hypotekslån

Såvida de ägare är galen, bär varje företag i USA någon form av försäkring för att skydda mot förluster. De olika låneinstitut som utfärdar bostadslån, linjer eget kapital och refinansierar till låntagare är inte annorlunda. Försäkringen de bär är privata försäkringar för hypotekslån.

Privata försäkringar för hypotekslån skyddar ett låneinstitut från förluster om du standard på ditt lån och ett hem går in avskärmning. I huvudsak är det utlånande institutet ska täckas för eventuella brister mellan kostnaden för att likvidera hemmet och lånebeloppet. Detta är särskilt viktigt för en långivare när bostadsmarknaden drar tillbaka från höga värderingar. I en sådan pull tillbaka, är det inte ovanligt att se den totala inteckning balans överstiger värdet på hemmet. Uppenbarligen gör detta långivare obekväma.

PMI – premier

De flesta husägare kan svepa sina tankar kring behovet av privata försäkringar för hypotekslån. De muttra startar, men när de får veta vem som har att betala för försäkringen. Japp, är husägare på kroken. Som husägare, betalar du för försäkring som skyddar långivaren om du standard. Även om detta kanske inte verkar rättvist, tänk långivaren ger dig en ganska ansenlig bit av pengar. Om du fortfarande muttra, det finns ett sätt att undvika att betala försäkringar för hypotekslån.

20 procent ner

Om du tar ut ett bostadslån, kommer 20 procent siffran komma fram och mitt i ditt sinne. Varför? 20 procent är en magisk siffra i världen av bostadslån och inteckningar. Om du gör en handpenning på 20 procent, är du inte skyldig att erhålla eller betala för privata försäkringar för hypotekslån. Med PMI premier kör $ 1.000 eller mer per år, är det vettigt att betala 20 procent som en delbetalning om det alls är möjligt.

Vad händer om du inte kan skrapa ihop 20 procent av hem värde till handpenningen? Tja, du fastnat betala PMI, men inte alltid. När ditt eget kapital i hemmet når 20 procent av värderingen, kan du avbryta PMI. Håll ett vakande på ditt eget kapital som låneinstitut har ingen skyldighet att berätta när den magiska 20 procent siffra nås. Konstigt nog, de nästan aldrig verkar komma ihåg!

pmi

Privata försäkringar för hypotekslån är dyrt, men du kan undvika det med en stor insättning. Om du inte kan komma med denna bit av förändring, försök att tänka på vackra hem och investeringar lånet kan du få.