plocka upp telefonen “och be om en bättre inteckning affär”

Efter den senaste tidens Commonwealth Bank räntehöjning kan det vara en bra tid att försöka förhandla fram ett bättre avtal bostadslån, har en expert föreslagit.

Nu är det dags att tänka på att plocka upp telefonen och be om en bättre bostadslån erbjudande från din leverantör, enligt en industri expert.

Choice talesman Ingrid Precis noterade finansiella organisationer är för närvarande under en stor press, News.com.au rapporter.

Detta kommer efter att Reserve Bank of Australia höjt räntan i början av månaden med 0,25 procent för att ta upp det till 4,75 procent.

Vad mer, valde Commonwealth Bank (CBA) för upp nivåerna på några av sina sparkonton med samma nummer, men höjde räntan på ett urval av sina bostadslån med 0,45 procent.

Som ett resultat, påpekade Ms Bara att de andra så kallade tre stora banker i Australien sitter tillbaka och låta CBA affären med tumult som utbröt efter flytten.

Hon tillade: “Det finns en hel del ilska och en hel del ilska så att du kan använda denna tid att utnyttja för dina egna personliga förhållanden.

“Antalet en sak som alla borde göra är att plocka upp telefonen och be din bank för bättre affär.”

Dessutom, tillade hon att folk ska kunna pruta på sina personliga banktjänster och även uppgav att gruppens undersökningar har visat 30 procent av individer som har försökt att förhandla fram ett bättre avtal har kommit ut med en.

Dessutom kan konsumenterna be om avgifter ska avskaffas eller minskas.

Detta kommer efter Heraldsolen avslöjade tidigare denna månad som en del av de så kallade fyra stora bankerna var beredda att sänka sina krav bostadslån när ifrågasatte.

Publikationen konstaterade att det billigaste alternativet kom från NAB, vilket minskar en av sina produkter från 6,54 procent till 6,49 procent, medan Westpac gjort de största nedskärningarna som det knackade 0,1 procent av sin Premier Advantage Package.