plocka ett bostadslån – kortfristiga

Du har hittat ett hem, är din kredit i god form och du har pengar till en handpenning. Så, hur du går om att välja rätt hem lån för dig?

plocka ett bostadslån – kortfristiga

Det finns mer än ett fåtal frågor som går till att plocka ett bostadslån. En av de viktigaste faktorerna är hur mycket tid du har för avsikt att bo i bostaden. Om du räknar med att sälja inom några år, sedan plocka ett bostadslån för en kortsiktigt scenario kommer att vara relativt lätt.

armar – justerbar ränta inteckningar

Justerbar ränta inteckningar är mycket bra lösningar för korta ägande sikt hem situationer. Fördelen ligger främst i det faktum att du kommer att få en mycket lägre ränta på en justerbar inteckning. Detta, naturligtvis, leder till lägre månatliga betalningar, vilket ger dig finansiell flexibilitet under de första åren av lånet.

Räntorna på vapen är lägre än fast ränta lån för en primär orsak. Med en arm, långivare antar du tänker hålla på till hemmet för en relativt kort tidsperiod. Som ett resultat, de är villiga att erbjuda lägre räntor eftersom de inte behöver oroa sig för att fastna med en dålig kurs för 15 eller 30 år. Med en fast ränta inteckning, kör långivaren risken att låna ut pengar på en relativt låg ränta under en lång tid, bara för att se priser stiga senare under livet av inteckning. Detta lämnar långivaren “upp och ner” på lånet. Långivare göra allt för att undvika sådana scenarier.

armar – risk, risk och risk

Nackdelen förknippad med ARM lån är den inneboende risken. Med en arm, kan räntan justeras på en kvartalsvis eller årsvis beroende på villkoren för lånet. Om räntorna skjuter upp och fastighetsmarknaden svalnar, kan du vara kvar med ett lån du kan inte göra betalningar på och ett hem med nominell kapital. Detta är en mardröm scenario. Om du funderar på en ARM, se till att du förstår hur mycket räntan kan stiga, då det kan stiga och vad de betalningar som kommer att bli.

För kortsiktiga situationer bostadsägande, justerbar ränta inteckningar nästan alltid vettigt. Medan en ARM kan tyckas självklart svar, bara vara noga med att du inte har fastnat hålla påsen om räntorna skjuter upp.