plocka en inteckning mäklare

Nyckeln till att få den bästa finansieringen för ditt hem köp är att använda en inteckning mäklare för att handla de olika lån tillgängliga. Innan du kan göra det, måste du veta hur du väljer en.

En inteckning mäklare är en självständig lån professionell. Annorlunda uttryckt, är han eller hon inte är anslutna med en viss långivare. Istället hjälper mäklaren klienter butiken finns ett stort antal långivare för bästa låneräntor. Detta kan vara särskilt användbart när hitta grossist långivare som inte är i direkt kontakt med allmänheten. Oavsett, med en inteckning mäklare kontra en långivare liknar shopping för en ny bil inom en rad eller återförsäljare kontra bara att gå till en återförsäljare och hoppas att inte bli flås levande.

Medan en inteckning mäklare kan vara en viktig allierad i att hitta ett bra lån, behöver du naturligtvis att välja rätt mäklare. Som med alla yrken, det finns utmärkta mäklare och de som inte är så stor. Här är ett par saker att ta upp när du intervjuar mäklare.

Mängd olika långivare – Du kommer till en mäklare för att få det bästa erbjudandet. Detta innebär att mäklaren måste handla lånet inom en mängd olika långivare. Fråga mäklaren hur många långivare han eller hon arbetar med. Också be mäklaren som långivare acceptera hans eller hennes verksamhet och som inte gör det.

Alternativa Lån Förslag – En bra lån mäklare kommer aldrig att försöka tvångsmata dig ett visst lån. Istället kommer de att diskutera din situation med dig och sedan föreslå några föreslagna låneprogram. Vid denna punkt, kommer en kvalitet inteckning mäklare förbereder också en profil för de olika lånen och hur dina betalningar, räntor och så vidare skulle se med varje lån. Samtliga lån har fördelar och nackdelar, så du vill kunna utvärdera olika förslag.

Bemanning – En inteckning mäklare är inte gjort när de hittar dig ett lån. De är ansvariga för att lämna de handlingar och hantera långivaren om det finns några frågor eller problem. I huvudsak, är mäklaren ansvarar för handläggningen av pappersarbete och byråkrati. En kvalitet mäklare kommer att ha en assistent och processor för att hjälpa vistelse på toppen av ditt lån. Han eller hon bör vara villiga att identifiera dem till dig, även presentera dig.

Så konstigt som det kan låta, finns det en sista område som du måste fråga om. Kommer mäklare ger dig hans eller mobilnummer? De flesta gör, men vissa inte. Om en mäklare vägrar att ge dig numret, gå vidare. Det är ett mycket dåligt tecken.