plocka det bästa inteckning

Det finns så många inteckning alternativ som finns idag. Inte bara ta det första att erbjuda fina termer – det är en stor investering.

Och med alla stora investeringar, måste du leta efter det bästa inteckning tillgängliga. Fundera på det, med den tid du betalar av dina lån, kommer du att ha betalat nästan dubbelt kostnaden för hemmet i intresse ensam.

Till exempel, om du tar en inteckning på 8% ränta för $ 125.000 i 30 år, kommer du att betala över $ 205.000 i ränta, för totalt $ 330.000. Och ditt hem inte kan uppskatta genom att mycket – din $ 125.000 kostar dig $ 330.000.

Du kan se varför du behöver för att handla klokt för din inteckning.

Alla inteckningar är inte samma sak. Det finns så många inteckningar på marknaden just nu att de kan bli lite förvirrande. Du måste göra dina läxor för att hitta rätt inteckning typ, rätt bank eller inteckning företaget och de rätta villkoren.

En av de bästa ställena att börja din sökning är på internet. Du kan använda kalkylatorn för att se hur mycket av en inteckning du har råd och vad du kan kvalificera sig för. Du kan jämföra olika lån och långivare, söka efter de lägsta priserna och även ansöka online.

Din första inteckning beslut kommer att vara hur mycket du har råd. Det andra beslutet är vilken typ av inteckning du vill.

Det finns i princip två typer av inteckningar: fast ränta och justerbar ränta. Fast ränta inteckningar är traditionella lån med fast ränta över lånets löptid. Längden för återbetalning kan vara allt från 10 till 30 år. Din månatliga betalningar för räntor och amorteringar kommer aldrig att förändras, men om du har din försäkring och skatter i deposition, kan du se en liten förändring över tid. Kontantinsatser brukar köra 20%, men du kan betala så lite som 5% ner med vissa låneprogram. Fast ränta inteckningar erbjuda förutsägbara betalningar och är särskilt trevligt om du tar inteckning ut under en låg ränta period.

Justerbar ränta inteckningar (vapen) börjar med en låg ränta, men räntan och betalningar kan gå upp eller ner beroende på marknadsräntorna. De flesta armar justeras varje år, men det finns några där ute som justerar oftare. Den inteckning vanligen begränsas till hur mycket räntan kan höjas varje gång och över lånets löptid. Till exempel kan man ta ut en arm som har en 2/8 cap. Denna inteckning kan justera endast 2 poäng på maximalt varje år. Över livet av lånet, kan inteckning bara gå upp med totalt 8 poäng. Om ditt intresse börjar på 7%, andra året kan det öka till 9%, och ökar varje år därefter tills den når ett maximum på 15%. Det är om priserna fortsätter upp. Räntan kan också gå ner.

Armar är bra för dem som vill ha mer av ett hus, att veta deras inkomster kommer att gå upp under de närmaste åren. Men tänk på att när priserna går upp, betalningsbeloppen gå upp. Du måste se till att du kan göra betalningar om inteckning var att nå sin topp hastighet.

Det finns också ballong inteckningar och jumbo lån som finns där ute. Ballong bolån är bra för dem som vet att de kommer att flytta inom några år. Jumbo lån är större än genomsnittligt lån för dem som vill låna mer än den genomsnittliga inteckning belopp som fastställts av Fannie Mae och Freddie Mac. Det finns också alternativ armar som gör att du kan betala bara en minsta betalning belopp för en viss tid. Dessa lån kommer alla med mer risk och måste genomtänkt noggrant.

Du kan hitta många artiklar och pedagogiska verktyg på nätet som hjälper dig att bestämma den bästa inteckning för din ekonomiska situation. I allmänhet, vill du ta ut en så liten inteckning behov, hitta den lägsta möjliga och fundera över hur din framtid skulle kunna påverka din förmåga att återbetala en inteckning.