platsen av FICO betyg i dålig kredit inteckning applikationer

Om du funderar på att få en dålig kredit bostadslån eller inteckning, måste du få ett grepp om vad de FICO kredit poängen betyder. FICO, förkortning för Fair Isaac och Company, är det premiär kreditvärdighet system som långivare använder när det kommer till betyg din begäran för ett bostadslån. Skulle din kreditvärdighet vara mindre än sterling, kommer detta företag vet säkert om det.

FICO formel

FICO har en egen formel som den använder för att score individer. Eftersom formeln är komplicerad och utvecklas enbart genom FICO, har kongressen tillåtet att bolaget håller enligt sveper den faktiska statistiken som används för att komma fram till FICO poäng. Följande är fem faktorer att tänka på när du ansöker om en dålig kredit hem hypotekslån.

övervägande en

Om det inte redan är uppenbart, desto större blir din FICO poäng, desto större är dina chanser att få en inteckning. Ju bättre ditt betyg, desto mer ström du svinga i finagling en bättre ränta med din långivare.

övervägande två

Din FICO poäng hänger till stor del på dina poäng från Transunion, Experian och Equifax poäng. Du kan få en kostnadsfri kredit rapport per år från varje av dessa kreditupplysningsföretag samling. Du bör göra detta för att se om det är något obefogad däri, och det ofta är. Du bör ha några avvikelser strukits innan du går hem shoppa hypotekslån.

övervägande tre

Med en FICO poäng under 500, chanserna att få ett bostadslån är ganska smal. Ta en titt på värdering varierar och se vad de kommer att avgöra.

* 500-600

Att få ett bostadslån är möjligt, men vara beredd att göra en rejäl handpenning.

* 600-640

Med dessa poäng kan du få en 100% inteckning och du behöver inte göra en handpenning om det är en del av din ekonomiska plan.

* 640-700

En 125% hem hypotekslån är möjligt med dessa poäng. Detta kan vara användbart om du ville göra omedelbara förbättringar på fastigheten.

* 700 +

Dessa poäng kan du ringa till skott! Du kommer att få ett stort lån med mycket bekväma räntor och återbetalningstid.

övervägande fyra

Den FICO poäng är inte slutet alla och vara alla av shopping för en inteckning. Om du inte gör med den första långivaren du har valt, gå vidare ner linjen. Du kan mycket väl hitta en långivare som kommer att finansiera din husägare dröm. Folk med dålig kredit ofta inte förstår hur FICO kreditbetyg fungerar innan de går och handlar för ett bostadslån. Var så klokt om ämnet som du kan vara, särskilt om du har dålig kredit och om du tror att du kan arbeta med en sub-prime bostadslån långivare.

övervägande fem

Håll din upplåning låg. Ännu bättre, gör ingen kredit ansökningar innan de ansöker om ett billån. Vänta tills du har köpt, eller refinansieras, fastigheten innan några stora inköp på kreditkort eller andra former av krediter. Din skuld-till-tal kan ha en djupgående effekt på alla chanser bostadslån för godkännande. Detta gäller även om du har en poäng över 600. Oavsett din situation, ge inte upp.