plats, plats, plats – de tre magiska orden för fastigheter

Vare sig du är ute efter att sälja eller om du funderar på att köpa, har du förmodligen hört uttrycket “Location, location, location” när det gäller fastigheter. Och även om det kan bli stereotypa i sin överanvändning, det finns en hel del sanning i detta påstående. Den plats du väljer för din nästa bit av fastigheter, liksom placeringen av ditt nuvarande hem är viktigt när det gäller att bevara och öka värdet på din investering.

Varför plats betyder så mycket

Placeringen av ditt hem eller företag kan vara nyckeln till din ekonomiska framgång. Här är varför:

Folk vill gå till din plats – Om du har ett hem eller ett företag som är i ett trevligare område i staden eller på en plats som är upp och kommer, kommer fler människor vill vara där också. Detta sätter du en fördel i form av din plats. För företagen innebär det att du kommer att ha fler kunder i ditt område, liksom andra företag i närheten som är populära. För hemmet, innebär det att du kommer att kunna sälja hemmet mer lätt som folk vill bo i det området också.
Hem eller företag är mer värdefulla i bästa läge – Eftersom värdet av ditt hem eller företag kommer att gå upp i önskade platser, kommer du att kunna göra mer av din investering. Detta innebär att du kommer att ha mer kapital i ditt hem genom åren eller att du kommer att kunna dra fler kunder över tid på ett företag.
Ett bra läge är lätt att komma till – Även om många människor inte tänker på detta, måste platsen för ditt hem eller företag för att vara enkla att komma åt om du vill att folk ska kunna hitta dig. Å andra sidan, om du vill ha ett hem som är ur vägen för mer avskildhet, kanske du upptäcker att ur vägen platser är mer värdefulla i vissa delar av landet.
Platsen kan vara mer anpassningsbar för framtida bruk – När du funderar på att utöka din verksamhet eller bostad i framtiden, platser med utrymme att växa kan också vara mer värdefullt och mer populärt.
Funderar du på att köpa eller vill sälja?

Om du är ute efter att köpa något som prissättas måttligt, kommer du vill komma ihåg att de mer populära platserna kommer att vara dyrare bostäder. Men om du vill ha ett billigare hem, kanske du vill titta på andra platser som är mindre populära. Men du kan kompromissa om detta genom att hitta ett mindre hem i en varm plats för att få det bästa av båda världar.

Om du är ute efter att sälja, kommer du vill fokusera uppmärksamheten hos potentiella köpare på den plats som du befinner dig i. Peka ut de närbelägna sevärdheterna eller skolsystemet som du är för familjer som funderar på att köpa. Visa att tillfartsvägarna är lätt att resa på och att du inte är för nära högljudda företag eller andra störande funktioner i din stad.

hur du hittar den bästa platsen

För att hitta några bra lägen i ditt område, måste du se bortom priset för att hitta platser som inte har tryckt ännu för folk att köpa. Till exempel, här är några saker som skulle göra en plats mer attraktiv:
Nära till ballparks och lekplatser (för familjer)
Nära till jobbet platser
Enkel tillgång till kollektivtrafik
Gott om parkeringsplatser
Bort från trafikerade gator eller höga korsningar trafik
Bra vy
Nära till naturliga inställningar
För att hitta den perfekta platsen för dig, kommer du vill göra en lista över de saker som du vill ha från ditt hem och sedan matcha upp fastigheter med denna lista. Du kanske också vill köra runt stan för att se var andra är på väg eller vilka platser som poppar upp.

ska du betala för en bättre plats?

Även fastighetsmäklare kan fokusera på plats som den starkaste försäljningsargument någon viss egendom, bör du verkligen vara bekymrad över platsen? När du vill vara säker på att du tjäna pengar på din investering, placering kommer att vara avgörande i beslutsprocessen. Detta är särskilt fallet när man hoppas att bo i huset under en längre tid, men också när du helt enkelt vill sälja hemmet inom några år efter det värdet går upp.

Om du inte har råd med en bättre plats, kanske du vill vänta. När du köper fastighet i en dyr del av staden, måste du också betala dyrare fastighetsskatt och andra avgifter, så ha detta i åtanke också.