planerar att kompensera utmätningar inte lämpade för byte bolånekrisen

Även med lån ändring program nu på plats, är Obama-administrationens hus-räddningsinsatserna anpassar inte bemöta de föränderliga karaktär avskärmning krisen, enligt en rapport som släpptes av en vakthund panel. Rapporten, från Congressional Oversight Panel skapades för att övervaka regeringens $ 700.000.000.000 finansiella räddningsaktion. I rapporten drogs slutsatsen att den finansiella räddningspaket inte är inrättat för att hjälpa de nuvarande förare av utmätningar: låntagare med komplexa bolån och de goda krediter som har förlorat sina jobb.

Berättigade låntagare som sitter bakom på sin avbetalning kan minska sina månatliga betalningar enligt Home Affordable Ändring Program. Ett liknande program låter berättigade låntagare att refinansiera sina bostadslån om de har lite eller inget eget kapital i deras hem. Men modifiera lån för arbetslösa låntagare som inte har råd med minskat betalningar kan leda till ännu fler utmätningar i framtiden.

Rapporten släpptes en dag efter det att Obama administrationen sade huset-rädda programmet hade träffat en viktig referenspunkt genom att erbjuda ändringar rättegång lån till 500.000 villaägare. Hamp I rapporten konstateras att Obamas program riktar bostadsbristen som det fanns sex månader sedan, snarare än som den existerar just nu. Även rättegång lån ändringar kanske inte leder till en permanent fix, och de villaägare som får en permanent inteckning ändring kommer att se betalningarna stiger efter fem år. Detta kommer sannolikt att leda till en avskärmning fördröjning snarare än förebyggande.

Avskärmning ansträngningar hittills var utformade för att ändra subprime justerbar ränta inteckningar och andra riskfyllda lån som blir brottsligt som räntorna justeras, vilket gör lån för dyr. Genom att sänka räntan eller förlänga lånet på längre sikt, månatliga betalningar kan bli mer överkomliga. Den nuvarande vågen av problem drivs av låntagare med god kredit som förlorar sina jobb och har inte råd att göra några amorteringar. En annan kategori av låntagare i svårigheter har komplexa inteckningar som inte enkelt kan ändras utan att skriva ner lånet balans, vilket är osannolikt på grund av den finansiella krisen.

Denna rapport faktiskt föra en uppmaning till handling. Den tillsyn panelen, som godkände betänkandet om en 3-2 rösta, kallas för administrationen att utöka omfattningen av arbetet med att ta itu med denna nya våg av låntagaren standard. Finansdepartementet sagt att de fortsätter att studera ytterligare sätt att hjälpa arbetslösa husägare. Senatens demokrater introducerade en räkning att erbjuda federala medel för stater att erbjuda inteckning hjälp till arbetslösa låntagare. Beslutsfattarna överväger också förslag som skulle tillåta långivare till lägre utbetalningar utöver kraven i Hamp-programmet för arbetslösa husägare. De allra flesta ändringar har inte inkluderat skriva ner saldon bostadslån, vilket vissa analytiker tror skulle leda till fler lyckade modifieringar.