planera framåt när man köper ett hem

De fastigheter boom de senaste fem åren har ökat bostadspriserna i USA till oöverträffade nivåer. I själva verket kostar den genomsnittliga hem nu väl över $ 200.000. Med hus är så dyrt, kan det vara lätt att rusa in i en affär och betalar för mycket för antingen egendom eller lån som fonderna det. Med så mycket på spel, lönar det sig att planera i förväg för att få det bästa erbjudandet.

Genom att ta en aktiv strategi för att köpa, kan presumtiva köpare att se till att de hittar ett hus som passar deras behov och ett lån som arbetar inom deras budget.

Här är några förslag:

Kontrollera din kredit – Nästan var fjärde kreditupplysningar innehåller felaktigheter. Dessa fel kan vara liten, t.ex. en felaktig adress, eller större, t.ex. sammanställas en obefintlig konkurs. Väsentliga fel kan kosta dig möjlighet att få ett lån i god takt eller ens möjligheten att få ett lån alls. Kontrollera din kredit rapport kommer även att låta dig att se om du har några obetalda räkningar som måste betalas innan du ansöker om ett lån.

Leta efter en långivare – inte bara registrera dig med någon som har ett kontor. Du kommer att arbeta med en långivare i flera månader när du ansöker om lånet och verka stängning på en fastighet. Shoppa runt för att hitta någon som du är bekväm. Du kommer också vill diskutera olika typer av utlåning alternativ med ett antal olika långivare för att avgöra var du kommer att hitta den bästa lösningen. Alla långivare är inte likadana.

Få lån preapproval – Du vill vara “preapproved” och inte “förkvalificerad.” Förkvalificerad innebär att långivaren har vidtagit en flyktig blick på din ekonomi och fastställt att du förmodligen skulle kunna kvalificera sig för ett lån om du verkligen tillämpas. Preapproved innebär att du har ansökt och att långivaren är villig att låna ut en viss summa pengar just nu. Detta är en enorm fördel om du befinner dig konkurrerar om ett hus med en annan köpare.

Hitta en värderingsman – Bedömning bedrägerier är ett stort problem inom fastighetsbranschen. Tusentals köpare har upptäckt för sent att de betalat mycket mer för ett hus än det var faktiskt värt. Detta kallas inteckning bedrägeri, och det vanligtvis innebär långivare, säljare, och värderingsmän arbetar tillsammans. Om du hittar en värderingsman på egen hand, minimerar det dina chanser att bli tagen på en skuggig fastighetsaffär.

Lite planering kan gå en lång väg mot att se till att du får det bästa när du köper ett hus.