planera ditt första hem inteckning

Det är inte en enkel uppgift att köpa ditt hem på en inteckning, särskilt så om det är ditt första hem. Homebuyers finner det mycket skrämmande att ta över ett sådant enormt ansvar, och att alltför spänner över så många år. Om du vill lägga till problemet, det språk och terminologi som används av bolåneinstitut, är fastighetsmäklare och företag titel inget annat än en utlänning tungan första gången inteckning köpare. Allt detta sammantaget gör att köpa ditt hem på en inteckning ganska skrämmande förslag.

Men ingenting är lättare än en inteckning om du har alla dina förberedelser på plats, allt som fruktansvärda jargong trots. Den här artikeln lägger fram dessa grundläggande saker du behöver vara beväpnad med innan överväger din första inteckning.

Överkomliga priser är den främsta faktorn. Du måste komma ihåg att i slutet av dagen kommer du att återbetala lånet av din månadsinkomst. Så detta kommer att kräva en grundläggande beräkning från din sida om hur mycket du kommer att kunna punga ut på den månatliga återbetalningen. Det finns ett sätt att få en ungefärlig uppskattning på detta. Beräkna din årliga bruttoinkomst. Multiplicera denna siffra med tre. Generellt är detta det belopp som du har råd för ditt hus. Sträck inte din inteckning bortom denna siffra. Om du gör det måste du vara säker på att din ekonomiska vinster kommer att öka inom ett par år. Du kan använda en inteckning kalkylator (fritt tillgänglig på nätet) för att beräkna vad de månatliga betalningar på hypotekslån skulle vara. Om det fortfarande verkar komplicerat, det finns inteckning bankirer som kunde hjälpa gå vidare med processen.

Nästa steg skulle vara att leta efter huset av dina önskningar, vilket också skulle passa inom den budget du har gjort! Du kanske måste träffa flera fastighetsmäklare och skura fastigheten platsannonser i tidningarna. När du har nollställs in på ett hus, då är det dags att börja samtalen för inteckning. Även här är beredskapen nyckeln till att få en smidig upplevelse inteckning bearbetning. Du kommer att behöva ha flera dokument när du möter långivarna. Det är klokt att hålla dem redo i förväg så att du inte slösar mycket tid senare. De flesta långivare vill ha information om din anställning och inkomst, skattedeklarationer, investeringar i aktier och andelar och alla andra källor till pengar för de senaste två åren åtminstone. Långivare skulle också vilja se hur du hanterar dina bankkonton, så håll alla dina checkhäften redo och uppdateras. Uttalanden från aktier, obligationer, livförsäkringar och pensionsfonder skulle också behövas. Slutligen hålla alla dokument som rör din anläggningstillgångar redo, och också information om någon annan form av kredit du har utnyttjat.

Mortgage köpare är ofta alltför upptagna med sin inteckning förfaranden som de inte ge mycket på de olika typer av inteckningar som råder på marknaden. Bestäm om du vill gå vidare med en fast ränta eller en justerbar ränta lån. Gör detta beslut på grundval av din nuvarande finansiella ställning och dess potential att växa i framtiden. Det finns flera verktyg på internet för att hjälpa dig med dina beslut. Du skulle också behöva ta hänsyn till hur länge du planerar att bo i hemmet.

Regeringen hjälper första gången husköpare genom att tillhandahålla de federala lån Housing Administration. Dessa lån ger en mycket låg handpenning och har mycket mer attraktiva regler för första gången husköpare. FHA lån är tillgängliga med nästan alla bolåneinstitut.