piggyback lån och nackdelar

Om du vill kvalificera sig för ett bättre hem, kanske du funderar en “piggyback” lån. Detta är ett lån som du tar ut utöver den primära bostadslån som du har rätt till. En piggyback lån kan kvalificera dig för mer hem än vad du annars skulle kunna få finansiering för. Det kan också hjälpa dig att undvika krav på försäkringar för hypotekslån.

Med en piggyback lån, kan du kvalificera oftast mycket mer hemma än vad du annars skulle, är som bra om din kvalifikation inte tillåter dig att sträva efter ett hem som kan rymma en större familj eller som är i en bra omgivning. Det kan vara värt de extra pengarna för att få dina barn till en bättre skola eller bor i ett säkrare område.

Många potentiella husägare har avskräckt från hemmet jakten med 20% handpenning krav för en vanlig inteckning kontra behöva betala försäkringar för hypotekslån. En annan sak som en piggyback lån kan göra för dig är att eliminera behovet av försäkringar för hypotekslån. Mortgage Insurance är ett skydd som de flesta långivare kräver, vilket skyddar dem (inte du) om du standard på ett bolån. Det kan hamna mycket dyrt för husägaren, upp till flera procent av den totala bolån. I många fall är en piggyback lån mycket billigare.

Naturligtvis innebär detta att du har två lån som du behöver för att betala av och den andra inteckning kommer sannolikt att ha en betydligt högre ränta än den första (huvud) inteckning. Detta kan driva ditt hem betalningar högre än du räknar särskilt om det andra lånet är ett betydande belopp.

En annan fråga med många piggyback lån är ballongen betalning som många långivare förväntar vid slutet av perioden. En ballong betalning är en betydande summa som måste betalas i sin helhet vid den överenskomna tidpunkten för lån uppsägning. Det är oftast ganska lite större än de vanliga betalningar du har betalat fram till slutet av lånet. Förmedlade lån som detta kan fånga den genomsnittliga homeowner omedvetet, lämnar dem i fara för försumliga om pengarna inte kan hittas.

En piggyback lån kan också sätta husägare som riskerar att inte kunna hitta ytterligare en inteckning eller hem kapital lån om en nödsituation skulle uppstå eller förbättringar på hemsidan önskas. Även om detta inte kan vara ett bekymmer i dag, under de kommande åren, kan en ytterligare hypotekslån vara användbar, så vissa trodde krävs innan åtgärder som kan stänga den dörren.

Piggyback lån kan lösa vissa initiala problem som du kan ha köpa din första bostad. Frågan om pengar är något som varje hem ägare har att räkna ut själva. Utbilda dig själv så att du gör det bästa ekonomiska beslut möjligt för din situation.