pensionsområdet krisen är en omvänd inteckning svaret

Det finns en kris i pensionssystemet. Många seniorer når den ålder då de skulle gå i pension, men är chockad över att finna att de bara inte kommer att ha tillräckligt att leva på. Många måste hitta alternativa sätt att finansiera den livsstil som de önskar. En trend som växer fram är att använda en omvänd inteckning.

Om du har spenderat hela ditt liv arbetar hårt för att sätta ett tak över familjens huvud och betala skattmasen, det är bara naturligt att du ser fram emot pensioneringen och ta saker lite lättare. Efter allt, har du betalat in pension varje månad i år. Men många pensionärer upplever att det belopp som de kommer att få från deras pension är bedrövligt kort om vad de behöver för att leva på.

Vissa kommer att längderna överväger att sälja sina hem och flytta till någonstans mindre. Men det finns en lösning som innebär att du kan bo i ditt hem och få tillgång till en klumpsumma av kontanter eller en månadsinkomst. Det är med hjälp av en omvänd inteckning. Dessa produkter har funnits i några år nu, men har blivit mycket mer populärt på senare tid som många baby-boomers når pensionsåldern.

En omvänd inteckning kan du få tillgång till kapital som du har byggt upp i ditt hem. Det finns inga återbetalningar att göra, är lånet småningom återbetalas när du flyttar ut ur huset, sälja den eller förgås. I huvudsak du byter kapital i ditt hem för kontanter.

Det finns en massa saker som du måste tänka på innan man inleder en omvänd inteckning. Eftersom det är helt annorlunda till ett vanligt bolån är det viktigt att du förstår alla konsekvenser som medför. Det rekommenderas att du talar till både din familj och ett hölje rådgivare.