patriotiskt refinansiering

Erbjuder en guldkant på den molniga ekonomin, uppmuntrade president Obama amerikaner att dra nytta av de lägsta bolåneräntor på rekord genom refinansiering sina hem. Enligt Associated Press, sade Obama i en presskonferens, “Det viktigaste budskapet vi vill skicka idag är det är mellan 7 och 9 miljoner människor över hela landet som just nu skulle kunna dra nytta av lägre bolåneräntor.”

Med amerikanerna som nyligen hade refinansieras sina hem vid hans sida, uppmuntrade Obama villaägare över hela landet för att använda den låga bolåneräntan till sin fördel. “Det är pengar i fickan,” sade han om de villaägare som refinansieras.

Tack vare insatser från Federal Reserve, har aktuella skattesatser på 30-åriga hypotekslån sjunkit till 4,78 procent, den lägsta på posten. Det innebär att priserna har minskat med mer än en hel procentenhet från bara ett år sedan.

Däremot presidenten inte nödvändigtvis alla husägare. Presidentens Making Home Affordable program är inriktat på att hjälpa låntagare vars lån innehas av Fannie Mae eller Freddie Mac refinansiera till ett mer överkomligt inteckning. Det är också tänkt att hjälpa husägare som kämpar för att betala sina lån efter sin ränta har ökat eller att de har mindre inkomster. Regeringens webbplats makinghomeaffordable.gov erbjuder alla detaljer.

Enligt webbplatsen, anser Obama-administrationen att stabilisera bostadsmarknaden att vara en av de viktigaste komponenterna för att återuppliva landets kämpande ekonomi. Programmet är utformat för att peka ut de amerikaner som är mest sannolikt på väg till avskärmning trots att ha hållit upp sin avbetalning. Ordföranden betonade vikten av att inte bara hålla amerikaner i sina hem, men också att ge dem pengar att spendera på något annat än över uppblåsta avbetalning.

President Obama själv under presskonferensen, liksom Making Home Affordable webbplats, betonade vikten av att titta ut för refinansiering bedrägerier. “Om någon frågar dig om pengar i förskott innan de hjälpa dig med din refinansiering,” Obama sade, “det är nog en bluff.” Webbplatsen betonade följande:

* Det finns aldrig en avgift för att få hjälp eller information om Making Home Affordable från din långivare eller en HUD godkänd bostad rådgivare.
* Se upp för någon person eller organisation som ber dig att betala en avgift i utbyte mot tjänster bostäder rådgivning eller modifiering av ett brottsligt lån. Betala inte – gå bort!
* Se upp för vem som helst som säger att de kan “rädda” ditt hem om du signerar eller överföra över dådet till ditt hus. Signera inte över dådet till din egendom till någon organisation eller individ såvida du inte arbetar direkt med din inteckning företag att förlåta din skuld.
* Aldrig lämna dina amorteringar till någon annan än din inteckning företag utan deras godkännande.

“Obamas administration har inlett en samordnad insats mellan federala och statliga regeringen och den privata sektorn för att rikta inteckning bedrägeri lån modifiering och avskärmning bedrägerier räddningstjänst som hotar att skada amerikanska husägare och hindra dem från att få den hjälp de behöver under dessa utmanande tider.”