passar en fast ränta inteckning din situation

Letar du efter en säker och förutsägbar hypotekslån? De flesta experter rekommenderar en fast ränta inteckning. Det är det säkraste sättet att äga ett hem, särskilt om ditt mål är att spara extra pengar varje månad för övriga finansiella mål såsom pensionering. Om du letar efter ett traditionellt lån som inte kommer att “dra en snabb one ‘på dig ett par år senare, är en FRM ett bra val. Innan utlåning industrin började bli girig, var FRM den enda lån som erbjuds i 1960s.Now, det finns en annan typ av lån (justerbar ränta inteckning) som generellt tjänar långivare och banker bättre än låntagaren.

Ändå måste du veta att detta inte är avsedd för everyone.In vissa fall, ARM lånen är mer värdefulla. Så det är viktigt att veta exakt hur en FRM fungerar och varför.

En fast ränta inteckning är just det: en “fast” ränta, vilket innebär att det belopp som du betalar varje månad för att betala av ditt lån kommer att förbli exakt same.The räntan överens om att vid utgången av ditt lån och ändras inte, även när priserna på marknaden stiga upp eller down.Your inteckning kommer att inkludera denna ränta i sina månatliga betalningar tills lånet är helt lönat sig.

Trots vad samhället har varit pre-betingad att tro, räntorna är INTE det viktigaste skälet. Betygsätt shopping ger långivarna ledtråd att din förståelse av lån är inte klart på all.Rate shopping är en av de värsta strategier för att gå att få en inteckning. Varför? Om du vill spara mest pengar på en inteckning, måste du titta på lånets löptid först, inte räntan! Långivare också vilja citera låga priser för ränta shoppare, sedan jack upp priserna senare och hålet marknaden ansvarig.

Ta en $ 100.000 lån på 5% till exempel. Det är viktigt att förstå att det finns en saknad faktor … den viktigaste faktorn. Med detta exempel, behöver du inte bara betala $ 5000 i ränta för att låna loan.But $ 105.000 för att låna en $ 100.000 lån fungerar bara om du skulle betala tillbaka lånet på ett år.

Inteckningar kräver dock mycket längre tid att betala tillbaka än bara ett år. Bolån är utspridda som ska betalas ut i 30, 40 eller 50 år i taget! Och den ränta du får betala blir mer och mer exponentiell som antalet år ökar.

Om du hade en $ 100.000 lån med 5% ränta och en 20 års sikt skulle du betala $ 158.389. På en 30-årsperiod, du betalar $ 193,255.78. Det är över $ 90.000 bara i ränta! Du betalar nästan dubbelt att låna ett visst belopp.

Detta exempel visar att lånetiden är mycket viktig för att bestämma hur mycket du kommer att betala totalt.

Det är därför det är så viktigt att få den kortaste möjliga (för att få ut av skulden snabbt) samtidigt som den månatliga betalningar manageable.This beror på kortare din sikt kommer de högre din månatliga betalningar vara.

FRMs fungerar bäst för människor som inte planerar att flytta från sin egendom för en while.The FRM: s förutsägbara månatliga betalningar kommer att tillåta dig att planera din ekonomi och förutsägbart spara för framtida finansiella mål som pension eller extra besparingar kontanter. Om du planerar att flytta ut från ditt hem innan dess (3 till 5 år från inflyttning), bör du överväga en ARM lån. Ett bra sätt att dra nytta av situationen är att få en ARM lån för dess initiala låga som varar i 3 till 5 år, sedan flytta ut innan priset skjuter i höjden. Om du inte planerar att flytta när som helst snart ut ur huset du väljer, är en FRM lån definitivt rekommenderas av experterna … se bara till att du håller termen låga!