överväger justerbar ränta inteckning betalning

Folk frågar om bostadslån i tidningsannonser som visar otroligt låga priser är på riktigt. Dessa annonser är vad vi kallar justerbar ränta inteckning betalningar.

Lån med en justerbar ränta inteckning betalning typ har ofta låga priser bara för en kort tid. Priser för justerbar ränta inteckning betalning justeras på ett vanligt sätt, vanligtvis efter det första året är över. Detta innebär att räntan och mängden av den månatliga justerbar ränta inteckning betalning kan variera, går antingen upp eller ner.

Med justerbar ränta inteckning betalningar, finns det en blygsam chans att du vet vad din framtida månatliga utbetalningen skulle vara. Vissa typer av justerbar ränta inteckning betalningar har restriktioner mot ränte-höjning. När en justerbar ränta inteckning når en viss procentsats, kommer räntan inte längre höja under hela denna period. Men vid slutet av denna period, kommer justerbar ränta inteckning betalning varierar igen.

Avgöra huruvida en justerbar ränta inteckning betalning är rätt typ av lån för dig oftare än inte beror på din ekonomiska situation. Dessutom beror det på vilken typ av justerbar ränta inteckning betalning du planerar att göra. Justerbar ränta inteckning betalningar har unikhet som i slutändan kan visa sig vara farlig på sikt. Eftersom dynamiken i räntorna på marknaden är inte alls säkert, hur mycket av dina justerbar ränta inteckning betalningar är osäker liksom.

Justerbar ränta inteckning betalningar har i allmänhet lägre initiala räntor jämfört med fast ränta inteckningar. Detta gör en justerbar ränta inteckning betalning mer prisvärda och lättare på fickan. Justerbar ränta inteckning betalningar kan också hjälpa dig att kvalificera sig för ett större lån. Detta beror på att långivarna ibland besluta att förlänga ett lån förutsatt att din nuvarande inkomst är stabil och dina justerbar ränta inteckning betalningar för det första året är up-to-date.

ytterligare en fördel med att ha en justerbar ränta typ inteckning betalning av lån är att det kan visa sig vara mindre kostsamt i längden. Med en justerbar ränta inteckning betalning, är chansen att räntorna går högre lika med dess chans att gå lägre. Nu här i ligger också risken för att få en justerbar inteckning betalning.

När det gäller att ha en justerbar inteckning betalning, det finns inga garantier. Det är antingen räntorna kommer att sänka ner eller kommer det att stiga upp. Lägre räntor innebär lägre månatliga justerbar ränta inteckning betalningar. Förhöjda räntor betyder högre månatliga justerbar ränta inteckning betalningar. Justerbar ränta inteckning betalningar är på det hela taget en kompromiss – du byter mer risk för lägre ränta med en justerbar ränta inteckning betalning.

Men trots detta, finns det några sätt att kringgå de risker och öka dina chanser att landa en bra investering i en justerbar ränta inteckning betalning. Nedan är några frågor du behöver tänka på:

Finns det en risk att min lön kommer att gå upp tillräckligt för att täcka förstorade justerbar ränta inteckning betalningar bör räntorna ökar? Finns det en möjlighet att jag kan ta på andra omfattande skulder som ett lån för en bil eller skolundervisning i framtiden? Kommer mina justerbar ränta inteckning betalningar stiga trots räntorna förblir identiska? Hur länge planerar jag att äga det här huset? (Om du planerar att sälja snabbt, bör en höjning av räntorna inte vara ett problem för din justerbar ränta inteckning betalning.)