överväger en remortgage affär

Den internationella bristen på krediter fortsätter att bita, och per augusti 2008 finns det fortfarande inga tecken på det lätta. Detta innebär att för många individer, kunde hitta en remortgage affär eller någon annan typ av långsiktiga krediter vara svårt.

Många av oss har plågats upp kortfristiga skulder på plastkort i utgifterna boom, och nu känner av smärtan. Inför höga kreditkort återbetalningar och ständigt ökande kostnader för bensin, el och livsmedel räkningar är många individer kämpar för att gå ihop, och använder deras butik och andra kreditkort som ett sätt att säkra kortsiktig upplåning. Utgifterna för butik och andra kreditkort i Storbritannien har stigit till i genomsnitt £ 45.000.000 varje månad.

Säkra en remortgage affär för att frigöra kapital i ett hem kan avlasta orsakas av kortfristiga skulder, genom att betala av kortfristiga skulder med kapital som frigörs genom att åter inteckning, kan månatliga avbetalningar vara billigare totalt: utsläppt kapital kan användas för att rensa kreditkort skulder och andra kortfristiga lån, vilket minskar netto per månad utgående talet, men på bekostnad av att förvärva addtional långsiktig inteckning.

Men att ta ut en remortgage affär är det inte ett alternativ att snubbla in blint: ta expert inteckning rådgivning är avgörande för att säkerställa att en remortgage deal är prisvärda och kommer att lämna en låntagarens dagliga finanser i ett mer överkomligt tillstånd. För att få de bästa priserna på en remortgage affär det är också viktigt för alla blivande låntagare att undersöka marknaden ordentligt och få ett brett utbud av remortgage offerter.

En oberoende inteckning rådgivare kan lägga fram alla erbjudanden som matchar en blivande låntagarens krav remortgage deal, och kommer att samla in och jämföra en remortgage citat från de mest lämpade leverantörerna för sin klient att överväga.

Men i kreditkrisen, är det fortfarande möjligt att få en bra remortgage deal? Svaret är ja.

Tvärtemot vad många tror finns det fortfarande gott om remortgage erbjudanden som finns på marknaden, totala bolån i juli uppgick till £ 4.3billion, bara något lägre än föregående sex månaders genomsnitt på £ 4.8billion. För personer med god kredit poster säkrar ett bra remortgage affär är osannolikt att vara ett problem. Det är viktigt att blivande låntagare upprätthålla en god kreditvärdighet samtidigt samla en remortgage offert.

Tillräckligt kvalificerade oberoende rådgivare med en expert kunskap om marknaden kommer att kunna ge opartiska inteckning rådgivning samt samla en remortgage citat från varje av leverantörerna som har en remortgage affär som möter deras kunders behov. En inteckning mäklare som erbjuder inteckning råd kommer att kunna hjälpa låntagare bedöma överkomliga någon remortgage offert eller remortgage deal, och hjälpa till att vägleda den sökande mot ett beslut som är bäst för dem i deras ekonomiska förhållanden, till exempel valet mellan ett fast eller rörlig ränta remortgage deal.

Konsumenterna bör därför alltid rekommenderas att ett hem som används för att säkra ett lån kan vara hotade av återtagande om låntagarna inte hänga återbetalningar.