överväger andra avskärmning alternativ när en refinansiering är inte tillgänglig

Vissa låntagare tror att refinansiering är en givande lösning när de arbetar för att undvika utestängning. Detta är vanligtvis en smart idé, om du har kapital i ditt hem och om du får ett nytt lån innan din kredit är förstört från de missade betalningar. Ett huvudproblem är att de flesta människor inte landa i denna kategori. I allmänhet, avskärmning offer har mycket dålig kredit och ingen rättvisa. Detta innebär att majoriteten av husägare inför avskärmning och slösa bort värdefull tid på att hitta en avskärmning lån.

En bättre lösning är ett lån modifiering med din nuvarande långivare. Detta är när villkoren i ditt befintliga lån ändras för att åstadkomma en lägre månadsbetalning. I verkligheten är det precis som en refinansiering, men din kredit och eget kapital är inte en stor avgörande faktor, liksom en refinansiering. I de flesta fall är räntan sjönk och längden på lånet är åter skrivs till en 30 års fast ränta. I vissa fall, är lånebeloppet med minskat för att nå målet betalningen.

I vissa fall, helt enkelt be din bank för ett lån modifiering kommer att fungera. Men mer ofta än inte, kommer du att behöva anlita en professionell förhandlare att arbeta för din räkning. När du anlita en professionell, se till att du inte betalar pengar i förskott, eller om du gör, är det placeras in på ett spärrat konto tills processen är klar. Om du inte får resultat, borde du inte behöva betala för deras arbete! Gör din forskning och se till att inte bli lurad. Nya lagar är på plats för att skydda låntagarna, men brottslingar kommer alltid att finnas där för att stjäla dina pengar om du låter dem.

När du arbetar med din bank, måste du fylla i ett paket förlust lindring när de begär ditt lån modifiering. Detta kommer att hjälpa dem räkna ut din förmåga att betala lånet. Det är där en professionell kommer att komma väl till pass, eftersom få avslag kan vara slutgiltigt. Det är viktigt att lägga fram ett paket som är komplett och kan godkännas första gången. Du kan bli ombedd att visa bevis på inkomst, som du gjorde när du fick det ursprungliga lånet. Huruvida saker har förändrats med din inkomst är en av de saker som bankerna kommer att titta på.

Om värdet på ditt hem har sjunkit och du är “under vatten” i ditt lån, måste du bestämma om att hålla ditt hus är även det bästa beslutet. Som jag sa tidigare, kan du vara berättigad till ett lån modifiering med en huvudman minskning, men säljer fastigheten kan vara din bästa alternativet. När du är under vattnet i din inteckning, kan en kort försäljning vara en enkel väg ut. En kort försäljning är när huset säljs för mindre än payoff beloppet och långivaren förlåter skillnaden.

Blankning kan vara knepigt men eftersom din långivare inte kommer lätt överens om att denna lösning och kan bedriva en brist dom efter hemmet säljer. Det är mycket viktigt att få din dom skriftligen och att se till att de avstår sin rätt att utöva denna brist dom vid en senare tidpunkt. Vi rekommenderar aldrig ägare försöker en kort försäljning på egen hand. Professionell kort försäljning förhandlare eller fastighetsmäklare specialiserade på denna typ av försäljning finns på liten eller ingen kostnad för ägaren, så utnyttja och se till att dina rättigheter skyddas.

Oavsett vad du väljer är det viktigt att förstå att du har valmöjligheter och låta fastigheten gå till utestängning är sällan en bra idé. Din kredit kommer att förstöras i många år framöver och köpa ett nytt hem kommer att vara praktiskt taget omöjligt tills du har tillfrisknat. Var inte rädd att be om hjälp eller söker en professionell för att hjälpa dig under dessa tuffa tider.