överväganden för en uk hyresvärd

Energieffektivitet

Den nationella Hyresvärdar Association har visat fördelarna med att upprätthålla en effektiv hem, om att det kan göra det mer attraktivt för blivande hyresgäster. Bättre ett hus eller en lägenhet kan också höja värdet på fastigheten, samt sänka risken för fukt eller mögel inställningen i. Hyresgäster som får lägre bränslekostnader är mer benägna att stanna i en fastighet för längre, minska mängden tomma perioder som hyresvärdar uppleva. På vintern en egenskap som känns varm, isolerad och bekväma med en modern panna och inga tecken på fukt bör vara särskilt lockande för hyresgästerna. Slutligen, enligt lag, är brittiska hyresvärdar skyldiga att tillhandahålla energicertifikat för potentiella hyresgäster.

hyra skydd försäkring

Hyresvärdar tar en chansning om de inte tar ut försäkring hyra skydd. Även om en ägare har en bra hyresgäst, det finns ingen garanti för att den åkande kommer att hålla sitt jobb i det nuvarande ekonomiska klimatet och kunna göra hyresbetalningar. Det hjälper till att få en hyresvärd arbetsgivare referens och en kreditkontroll i början av hyresförhållandet, men att ta en försäkring kan ge extra skydd, eftersom det inte finns någon garanti för att det hyresgästen kommer att ha sitt arbete i tre eller sex månader, och kommer att vara ha råd att betala hyran.

Credit Crunch kommer att göra det tufft under 2009

Nästa år kommer att bli svårt för vissa personer med köpa låta inteckningar. Den CML räknar med att antalet hushåll i efterskott i tre månader för att öka med 500.000 nästa år. Arbetslösheten kommer också att ha en inverkan på fastighetsmarknaden. Men för dem som lyckas stanna kvar på arbetsmarknaden, kommer rörliga bolån blivit allt billigare.

överväga system insättningsgaranti

Deposit trygghetssystemen kan förbättra relationerna mellan hyresvärd och hyresgäst. Sådana program bör ha en positiv effekt på hyresgästerna relation med dig. Hyresvärdar måste ge bevis på skador på en fastighet i syfte att undanhålla insättningar. Vissa hyresvärdar missbrukat gamla avlagringar systemet, men de flesta hyresvärdar är rimliga och inte betalt för små mängder av skador. Personer med köpa låta inteckningar har fått rådet att ta ut hyra garantiförsäkring som ett skydd mot den rådande ekonomiska situationen. Det rekommenderas också att investerare alltid bör utföra kreditkontroller på potentiella hyresgäster om det finns en ekonomisk nedgång eller inte.

Färska siffror från den nationella Hyresvärdar Association visar att 71 procent av hyresvärdar förväntar hyresskulder att stiga nästa år.

Tänk på din buy-to-let inteckning affär om du behöver en

De med köpa låta inteckningar bör börja förberedelserna för att hitta en ny affär på sina lån så tidigt som möjligt. Hyresvärdar bör börja remortgaging processen så fort de kan för att undvika att betala högre summor pengar senare. Investerare som inte har en 25 procent insättning i en fastighet för att söka en professionell värdering innan du tittar remortgage.

I November 08, rapporterade rådet hypotekslångivare att det fanns 11.690.000 inteckningar utestående i Storbritannien under det tredje kvartalet.

Det tar tid

De med köpa låta inteckningar måste lägga tid och investeringar i sina fastighetsportföljer under de kommande åren, om de är att göra en vinst. Hyresvärdar måste vara smart för att överleva genom den ekonomiska nedgången: du kommer inte att tjäna pengar under de kommande tio åren om man inte sätta i investeringar och tid att räkna ut vad det bästa köp att låta strategin är. Du kan spara pengar genom att skära ut agenter och förvalta fastigheter själv.