överväga olika omvänd inteckning alternativ

Det finns många olika omvänd inteckning alternativ: enda syfte omvänd inteckningar, federalt försäkrade omvänd inteckningar och proprietary (privata sektorn) omvänd inteckningar. Varje alternativ har olika för-och nackdelar som måste beaktas när man tittar in tas ut en omvänd inteckning.

enda syfte omvänd inteckningar

En enda syfte omvänd inteckning är den billigaste typen av omvänd inteckningar för att få tillgång till, men som namnet antyder att det endast kan användas för en viss ändamål. De är oftast erbjuds av statliga eller lokala myndigheter. Dessa lån en bra för personer som behöver pengar för ett specifikt syfte som att betala fastighetsskatt eller fixa där hemmen. Här finns beskrivningar av flera olika typer av enskilda inteckningar ändamål omvänd:

Fastighetsskatt uppskov (PTD) inteckningar är omvänd inteckningar som ger lån förskott för att betala fastighetsskatt.

Uppskjuten betalning lån (DPLs) är omvänd inteckningar ger klumpsumma utbetalningar för att reparera eller förbättra bostäder.

federalt försäkrade omvänd inteckningar

Ett federalt försäkrade omvänd inteckning är den enda omvända inteckning försäkrad av Federal Housing Administration (FHA). Dessa omvänd inteckning är en av de lägsta kostnaderna multipurpose omvänd inteckningar för närvarande tillgängliga. Sammantaget ger de oftast den största totala kontantförmåner för alla omvänd inteckning alternativ. Behållningen från ett federalt försäkrade omvänd inteckning kan användas för något ändamål. Dessa lån kallas även Conversion Home Equity inteckningar (HECMs).

proprietära omvänd inteckningar

En egenutvecklad omvänd inteckning är en inteckning produkt som ägs av ett privat företag. Denna typ av lån är dyrare än de andra typerna omvänd inteckning och bör behandlas med försiktighet. Den som söker till dessa typ lån bör få en jämförelse med en liknande HECM. En fördel med egenutvecklade omvänd inteckningar är de högre hem värde gränser. Så, om du bor i ett hem som är värt mycket mer än den genomsnittliga hem värdet i ditt län, kan en egenutvecklad lån ger dig större lån förskott än en Home Equity Conversion Mortgage (HECM).

Som med alla finansiella beslut, bör du få professionell hjälp för att hjälpa dig att avgöra vilket alternativ som är bäst för din situation. Omvänd inteckning rådgivare kan hjälpa dig att utvärdera alla dina alternativ och hjälpa dig att fatta ett välgrundat beslut.