överväga ett intresse bara inteckning

Många av er kanske funderar på ett intresse bara inteckning för tillfället speciellt för de olyckliga som blivit uppsagda och kämpar med sina hushåll räkningar. Med din största utgående faktura minskas drastiskt kan ge dig en enorm lindra när tiderna är svårare. Under åren fastighetsboom du kanske har lånat en stor summa för att ge huset du verkligen ville vilket betyder att du är kvar med lite val just nu och behöver gå ner räntan enda vägen för att ha råd med de återbetalningar.

Tänka långsiktigt om du behöver tänka på hur du kommer att betala av den verkliga inteckning, bör en särskild återbetalning strategi finnas på plats för att återbetala lånet. Det finns olika alternativ, inklusive att förlita sig på arv medel för att betala av inteckningen, sälja huset i framtiden eller en mer praktisk svar är att ha en investeringsplan.

Du kan räkna ut de medel som behövs i slutet av perioden som behövs för att betala av inteckningen och spara sedan lämplig mängd i en ISA (individuellt sparande konto) eller så kan du investera de pengar som behövs i pension.

Du har möjlighet att ändra din inteckning typ i framtiden till en återbetalning inteckning möjligen när du har betalat en stor bit av inteckningen eller dina karriärmöjligheter förbättras eller dina anhöriga har lämnat hemmet. Visst just nu med basräntan på endast en halv procent många väljer en återbetalning inteckning som du kan overpay på. Du kan göra det överskjutande beloppet skillnaden att du nu sparar på återbetalningar från när räntorna var på fem procent så du inte betalar ut mer som du är van vid, rakning potentiellt år av ditt lån sikt.

Intresse endast inteckningar är ett populärt val bland första gången köpare som kan kämpa med amorteringar i början, men när de är att dra nytta av stigande inkomster och en lägre inteckning kan då tänka på att flytta till en återbetalning inteckning. Minns att titta på de avgifter som inteckning långivare kan ta betalt för att flytta leverantörer.