överta lån

Lånet kallas överta lån är utformad så att förutsättningar och villkor för ett lån kan byta ägare mellan två låntagare. Det vill säga, kan en låntagare överföra lån till en ny låntagare. Det är också kallas en assumable lån

Folk köper ett hem kan ta över en säljarens inteckning när de slutför transaktionen. Vanligtvis måste du få långivarens godkännande innan så sker. När du får ett överta lån, månatliga betalningar och räntor kommer i dina händer. Det är ett stort plus, eftersom det betyder att det är möjligt för dig att spara stora pengar, speciellt om den nuvarande räntesatsen på lånet är lägre än den nuvarande på nyare lån. Var medveten om att långivare kan ändra villkoren för lånet. Så var beredd om det händer.

Du ärver också ansvar när man tar över en inteckning, tillsammans med de månatliga betalningar och räntor. Om du inte gör de betalningar, till exempel, kan långivaren utestänga. Dessutom, om egendomen i fråga slutar sälja för ett lägre pris än inteckning balans, kan långivaren stämma dig för den återstående skillnaden.

Tror inte på ett överta lån som en promenad i parken. Det är inte. Du måste gå igenom en process av pre-kvalificering. Du måste också betala avslutningsavgifter innan du får en. Det finns också kostnaden för titel försäkring och bedömning.

Till exempel, låt oss säga att du ville köpa din väns hus för $ 95.000, och hemmets överta lån kom till $ 90.000 och hade en ränta på 7 procent. Du kommer bara att behöva göra en handpenning på $ 5000 för att ta över inteckning och hemmet. Du behöver faktor i de stänga avgifter också.

Ett annat sådant exempel är om en vän till dig tog över en inteckning 15 år sedan för $ 80.000 och med en ränta på 6,5 procent. Balansen blir över skulle vara $ 70.000. Vad det betyder är att det nuvarande värdet på den egendom är $ 160.000. För att få en överta lån, skulle bara $ 90.000 krävs, utöver priset på den avslutande kostnader.

Sådana inteckningar har funnits under en lång tid nu. Ta över inteckningar låta konsumenten har möjlighet att få ett lån till en lägre ränta, vilket gör dem ganska populär.

Det var en all-time ökning överta lån under 70-talet och 80-talet på grund av de skyhöga räntorna. De inteckningar på den tiden hade klassar av fem till sju procent, men så snart de priserna gick upp, så gjorde de ursprungliga procentsatser. Detta tvingade en utbetalning på mellan 10 och 15 procent i ränta bunden till inlåning. Det är vad prodded köpare att gå för att ta över bolån. De ville helt enkelt lån som hade lägre priser.

Om du är i marknaden för en överta lån, glöm inte den klyschan om saker klingande för bra för att vara en realitet. Det finns också fördelar med att ta över inteckningar för säljarna. För en, de är benägna att ta ut högre priser för sina hus. Så du kan behöva mer pengar för att kompensera skillnaden mellan balans överta lån och det begärda priset. Men kom ihåg att anta villkoren för inteckning innebär att du kan ta ut vid en senare tidpunkt, av värdet på fastigheten kan mycket väl gå upp i tid.