översta posterna för bostadslån kvalificering

I dag, har AOS fastighetsmarknaden saker förändrats en hel del när låntagarna bedriver en examen bostadslån eller godkännande. Det var bara 12 månader till 24 månader tillbaka, att allt du behövs för att kvalificera sig för ett lån var en kredit värdering och ett jobb. Den kreativitet för att få dig godkänt var oändlig. Villkor kan göras för nästan vem som helst. Vill du betala ränta-bara och få kvalificerad hjälp av ränta endast betalning? Det, aos en färdig uppgörelse. Har inte råd ens intresse bara betalning, betalar mindre än bara ränta? OK, du, godkänd Aore. Var du egenföretagare i mindre än två år? Inte ett problem. Inga inkomster dokumentation eller tillgångar bevis? Det är acceptabelt för. Vi tar ditt ord för det.

Mortgage företag skulle köra din kredit rapport och om din poäng var i låga 500, var AOS det fortfarande låneprogram med 10% eller mindre handpenning. Du skulle bara behöva betala en högre ränta och möjligen två punkter lån (en punkt är en procent av lånebeloppet) i kostnader. Poängen är att det är ett företag eller några som skulle säga “ja”.

För närvarande är potentiella husköpare och befintliga husägare upplever en mer svårigheter att säkra finansiering för ett bostadslån. Långivare säger “Nej” även när köpare och ägare har bra genom utmärkta kredit poäng och historia kredit.

Det verkar som om de har vänt till att bli stora gröna levande supportrar genom att inte slösa papper eller tid med sökande som uppfyller alla sina nya utlåning riktlinjer. Den stora förändringen beror på hur mycket risk inteckning investerare kommer att acceptera som sin portfölj av verkliga förluster fastigheter lån stapla upp. När kreditmarknaderna se några positivitet, kommer fastighetsmarknaden vara vad det är.

Så, hur kan du öka dina chanser att bli godkänd för ett bostadslån?

Börja med att samla ditt relevant dokumentation.
– Senaste två åren av W2 deklarationsblanketter för varje person som kommer att bli en låntagare på lånet.
– Förse kontaktadress och telefonnummer till personalchefen, så inteckning garant kan bekräfta och verifiera din inkomst.
– Kopior av sista två åren av din federala skattedeklarationer för, inklusive alla scheman och bilagor. Dessa är obligatoriska för egenföretagare eller de som hävdar externa inkomstkällor såsom hyresintäkter och övriga tillgångar.
– Kopior av de senaste 30 dagarna av stubbar lönsamt att arbeta, om anställda (W2, AOD)
– Kopior av två eller tre senaste månaderna av kontoutdrag, konton mäkleri, 401 (k), IRA, Keogh, och annan pension konton låntagaren (s) egna.
– Alla större än normala insättningar till ditt bankkonto under de senaste tre månaderna måste förklaras genom bevis där medlen påbörjade med en förklaring bokstav.

Dessa är de vanliga kraven på fullständig dokumentation låntagare som redovisade intäkter långivare källor har alla men torkade upp. Du kan hitta några tillgängliga men priserna kommer att vara högre tillsammans med avbetalningarna i 25% intervallet vid ett minimum. Så, är full redovisning av inkomster och tillgångar ett måste för att få ett bra hem lån. De lån som har blivit mycket populär som ett resultat är FHA lån. De kräver endast 3 procent ned, fullständig dokumentation och att flera låntagare att bli godkänd.