överlevande dagens bolånemarknaden

Har nuvarande inteckning konjunkturen gjorde att du vill dra ut ditt hår och skrika? Medan de negativa konsekvenserna av detta nedfall är verkliga och smärtsamma, som mäklare och lån officerare det finns positiva saker du kan göra just nu för att förbättra din situation. Och det finns lärdomar vi alla kan lära sig att förbereda oss för framtiden.

Vad kan du göra just nu?

Ett. Var försiktig med långivare som diskonteringsräntor. Fråga dig själv – “Varför är de så hungriga för min verksamhet” Långivarna som är stabila och är mer benägna att vara kvar i morgon är mindre benägna att rabatten.

2. Förbli utbildade i vilka lån produkter är tillgängliga och vilka scenarier som de är bäst på. Med de ständiga förändringarna på marknaden idag, innebär detta att sätta in extra tid, men att veta vad som finns där ute kan betyda skillnaden mellan att stänga ett lån och inte stänga det. Fråga din långivare för utbildning på sina låneprogram. De bör också ha produkt riktlinjer tillgängliga för din användning.

Tre. Bli medveten om din attityd och self-talk. Det finns saker vi kan förändra och saker vi inte kan. Att vara pessimistisk och dyster förbättrar inte de saker vi inte kan förändra. Å andra sidan, kan positiv self-talk och en hoppfull, glad attityd förbättra en situation. Först av allt, kommer du att må bättre. Det andra, har du mindre stress, vilket innebär ditt sinne blir klarare och du kommer att fatta bättre beslut. Tredje, kommer din positiva attityd vara uppenbart för dina kunder. Om du var en låntagare, skulle du hellre göra affärer med någon som är optimistisk eller pessimistisk?

Hur kan du förbereda dig för framtiden?

Ett. Håll ut av personlig skuld och hålla verksamheten skuld till ett minimum. Betala av ditt hus så snabbt som möjligt. Köp en bil du har råd. Spendera mindre än du gör. Du har hört det förut, och det finns en anledning – att det är bra råd.

2. Bygg upp en ekonomisk reserv. Att ha pengar sparade för nödsituationer både i ditt personliga liv och i ditt företag ger frid i sinnet, hjälper dig rida ut stormarna, och ger dig en bättre chans att överleva och fatta beslut baserade på de långsiktiga konsekvenserna.

Tre. Fatta beslut med ett långsiktigt perspektiv. Detta inkluderar att behålla din integritet, med fokus på kvalitet lån, och ser efter de bästa behoven hos dina låntagare. Ett gott rykte med både långivare och låntagare är ovärderlig och kommer att gynna dig nu och i framtiden.

I översyn, arbeta med bra långivare, förblir utbildade, och hålla en positiv attityd, undvika skulder, spara för framtiden och bibehålla en långsiktigt perspektiv. Efter dessa steg kan hjälpa dig att rida dagens storm och skydda dig mot svåra tider framöver.