överlåtelsehandlingar företagen drabbats hårt av nedgången från abbey

Abbey, en av de största inteckning leverantörer i landet, förra veckan valde att slå 7000 överlåtelsehandlingar advokater från deras godkända panelen säger att de hanterade för få transaktioner Abbey utlåning.

I tider av ekonomisk ve och låg efterfrågan, de företag minskade med Abbey är sannolikt att möta en mycket ovälkommen förlust av verksamhet efter flytten.

Efter upprördhet från överlåtelsehandlingar advokater tappade, har Abbey överens att kontakta dessa företag påverkas och förklara för dem hur de kan vidta åtgärder för återinträde på bankerna godkänd överlåtelsehandlingar panel.

Företag som kan göra ett övertygande argument för återanställning och ha tillräckliga skäl för det låga antalet Abbey transaktioner under det senaste året kommer eventuellt att övervägas för återställande av Abbey.

Janette Wilson, sammankallande i lagen Samhällets överlåtelsehandlingar utskott anser att flytten endast kan vara dåliga nyheter, och varnar för att de tappade ansiktet en enorm förlust av affärer.

Hon nämnde hon särskilt bekymmer för skotska advokater, som är föremål för olika lagar om tillhandahållande av överlåtelsehandlingar dem som är verksamma i andra delar av Storbritannien som England och Wales.

“Vi är särskilt oroade över antalet skotska advokater detta kan inverka på, så många, särskilt de som verkar i landsbygden, arbetar i små partnerskap eller som fria företagare”, sade hon.

Hon nämnde också de ekonomiska konsekvenserna av flytten kan få för befintliga kunder av överlåtelsehandlingar advokater som har drabbats av detta drag från Abbey.

“Det är också mycket sannolikt att påverka kunder som advokat arvode för att sätta inteckning i stället normalt ingår i avgiften för inköp. Om ytterligare advokater måste instrueras, kommer köparna att debiteras en annan avgift.”

Hon tillade att de advokater som berörs av flytten behöver diskutera orsakerna till nedgången med banken i detalj och försöka gå vidare med planerna på att säkra sin relation igen.

“Det är viktigt att vi träffas med Abbey för att uttrycka vår oro. Vi tror inte att det är tillräckligt för banken att återinföra advokater endast om de kan bevisa sin business case och vi planerar att gå LSEW vid ett kommande möte för att diskutera hur detta ska lösas. ”

Hon betonade att de inblandade hade många punkter att ta upp med banken och skulle kämpa till slutet för att se till att de skulle kunna arbeta tillsammans med banken igen.

“Vi vill att klargöra vilka konsekvenser det får för skotska conveyancers, som redan drabbats hårt av den allvarliga nedgången på fastighetsmarknaden, och manar våra medlemmar att kontakta oss om de har påverkats,” sade hon.

Det verkar som att ingen kommer ner utan kamp och Abbey kan behöva revidera sina beslut som de tusentals advokater berörs av flytten förbereder att kämpa deras hörn och hålla sin plats på Abbey godkänd panelens.

I tider av ekonomisk nedgång är det verkar som om vissa större företag tar attityden hos varje man för sig själv, medan andra företag hänger på den säkerhet som erbjuds genom att arbeta i samverkan med större företag.