överlåtelse av inteckning

En mycket populär metod för att sälja en fastighet snabbt är att sälja fastigheten “Ämne-att” den befintliga finansieringen. Detta är en variant av ägaren finansiering där i transaktionen säljaren gör en tilldelning av motgage skuld till köparen och även gärningar egendomen till den köparen. Köparen börjar sedan göra betalningar på lånet antingen genom en anteckning service företag eller direkt till långivaren själva. När transaktionen avslutas säljaren inte längre är involverad i fastigheten. Denna typ av transaktion är mycket lik en inteckning antagande, men tekniskt sett är det inte ett antagande, eftersom det ursprungliga lånet fortfarande är i säljarens namn.
Det är viktigt att notera att nästan alla lån under de senaste åren är inte assumable.

exempel överlåtelse av inteckning:
Hem värde: $ 150.000
Befintlig lånebelopp: $ 135.000
Kostnad för sålda varor: $ 10,000 (detta är typiskt för detta värde i hemmet)
Försäljningspris: $ 140.000
För att detta hem ska säljas genom normalt sätt, dvs med en fastighetsmäklare, skulle det behöva säljas för $ 155.000 eller mer för att betala av befintliga lånebeloppet och avslutande kostnader (dvs. REALTOR avgifter, säljaren eftergifter, etc.). Genom att använda en överlåtelse av inteckning, är den ursprungliga ägaren kan sälja hem till en ny köpare till $ 140,000 med mycket lite avslutande kostnader, titel försäkring och några andra små avgifter som betalas av köparen.

Fördelar och nackdelar med överlåtelse av inteckning
Fördelarna med att använda en överlåtelse av inteckning är att köparen inte behöver kvalificera sig för ett lån genom en bank, betala för eventuella bedömningar på fastigheten, det finns inga lån via avgifter, och det är oftast inga lån ansökningsavgifter. Dessa besparingar gör en enorm skillnad i transaktionen och därmed göra det mycket billigare.

Nackdelen med en tilldelning av inteckning är att det ursprungliga lånet kvarstår i säljarens namn. Om köparen skulle standard på lånet, skulle det vända in påverka säljarens kredit. Om du säljer en fastighet här sättet, kommer du vill göra din due diligence på köparen att se till att de har starka ekonomiska referenser.