överensstämmer eller inte överensstämmer med bolån

Beslutet att uppfylla vissa samhälleliga standard är ofta en tvistefråga. Med bolån, är det enbart ett problem relaterat till det belopp du vill låna.

överensstämmer eller inte överensstämmer med bolån

Första gången du kliver in i ringen av bostadslånet branschen, är du benägen att bli överväldigad med alla typer av jargong. Från pekar på FICO poäng, kan den nya terminologin vara lite överväldigande. Under de senaste tjugo åren har terminologin blivit ännu mer uppblåst med skapandet av ett par hundra olika typer av lån. I den här artikeln, täcker vi det ganska grundläggande förutsättning för överensstämmer lån.

Överensstämmer eller inte överensstämmer, det är frågan? Med de flesta saker, det är ett frivilligt val. När det kommer till inteckningar, är det dock inte. Termen överensstämmande hänvisar istället till den typ av lån du ska söka baserat på ett antal faktorer som det lånade beloppet är det viktigaste.

En överensstämmande lån är ett lån som faller inom de låntagande gränser som följer av olika kvasi-statliga organ såsom Fannie Mae och Freddie Mac. Båda dessa enheter är laddade med lättare homeownership för låga till måttliga inkomster amerikaner. De gör detta köp garanterar eller köpa bolån från långivare som arbetar med relevanta personer intäkter profil. I huvudsak begränsa de avsevärt eller eliminera risken för långivaren.

Med tanke på deras uppdrag, är det knappast en överraskning att Fannie Mae och Freddie Mac har lock på de lån som de kommer att arbeta med. De är laddade med att skapa en lånemarknaden för låg-och medelinkomsttagare individer, inte rika eller överklass människor. Som ett resultat, överensstämmer lån är sådana där det lånade beloppet är inte mer än en viss mängd. Generellt sett är detta lock ca $ 300.000 som av skrivandet av denna artikel, men förändringar från gång till gång.

I många delar av landet, är $ 300.000 kommer inte att få dig mycket i vägen för ett hem. När det är dags att låna mer, du flyttar in i området för icke-överensstämmande lån. Dessa är också känd som “jumbo lån.” De hänvisar till det faktum att du måste låna mer än de statliga stöden och därmed komma in på området för privat finansiering. Icke-överensstämmande lån finns i alla former och storlekar, men är i allmänhet lite svårare att kvalificera sig för än överensstämmer lån. Du kan räkna med att betala en större handpenning och långivaren kommer att vara petig eftersom det tar hela risken utan någon riktig regering bistånd.

Så, vad betyder allt detta betyda om du funderar på att köpa ett hem? I ärlighetens namn, betyder det inte mycket. Du bör köpa huset du vill och har råd oavsett om det kräver en överensstämmande eller icke-överensstämmande lån.