oskäliga bankavgifter – du kan fortfarande göra anspråk på dem back_

Om du har drabbats alltför bankavgifter genom saknas betalningsfrister, studsar kontroller, mer än din etc övertrassering gräns, sedan den goda nyheten är att det fortfarande är möjligt att kräva bankavgifter tillbaka om du har ett giltigt skäl för detta.
Bankerna vann ett överklagande genom Högsta domstolen i november som tillät dem att fortsätta att straffa människor kraftigt för att bryta villkoren för deras personliga och affärsmässiga bankkonton. Det är dock fortfarande möjligt att klaga på orättvisa bankavgifter i vissa omständigheter.

Den första anledningen till att göra en anmälan för att återhämta oskäliga bankavgifter är om du lider ekonomiska svårigheter. Om du inte kan betala för nödvändigheter såsom hypotekslån eller hyresbetalningar, kommunalskatt, mat eller elräkningar då detta skulle passa in i den “ekonomiska svårigheter” kategori. Även om du kämpar för att betala skulder, om du har haft en kraftig nedgång i intäkter, om din inkomst äts av oskäliga bankavgifter, om du har att spendera mer på grund av funktionshinder eller sjukdom, om du går i konkurs eller på en skuld förvaltningsplan då alla dessa omständigheter skulle vara “ekonomiska svårigheter” och skulle göra det möjligt för dig att kräva bankavgifter tillbaka.

Det andra skälet att återkräva oskäliga bankavgifter beror på att avgifterna kan ha varit “oproportionerlig.” Tyvärr, det finns ingen “svart och vitt” argument för att göra ett klagomål på grund laddas oproportionerligt, men ett exempel på detta skulle vara om du hade gått ett par pounds övertrasserat och banken skulle debitera £ 40 eller så. Du kan försöka att kräva bankavgifter tillbaka som du kan rimligen hävda att avgiften var överdriven.

Det tredje skälet att klaga oskäliga bankavgifter skulle vara på grund av en “snöbollseffekt”, vilket betyder att du har debiterats vid laddning. Till exempel, om du var nära ditt övertrassering gräns och du skrev en check att “studsade” du skulle debiteras för studsar checken. Avgiften skulle då innebära att du bryter din övertrassering gräns och därför du debiteras igen! Om detta gäller för dig så skulle du ha ett bra fall att kräva bankavgifter tillbaka under dessa omständigheter.

Det enkla sättet att göra ett påstående är att kontakta brittiska Pengar Lösningar för gratis på 08000 748 059. De gör inte avgifter förskott avgifter och är specialister inom återvinningen av oskäliga bankavgifter, ett påstående som de har gjort i tusentals kunder sedan 2005. Att påstå bankavgifter tillbaka komma i kontakt ASAP – om du inte hävda att du förlorar, de vinner.