option arm – världens farligaste inteckning

Huspriserna har nått rekordnivåer och i många delar av landet, har bostäder blivit nästan unaffordable.Real Estate har ersatt de techvarulager i slutet av 1990-talet som den varma investeringar, och alla har sålt sina aktier och hoppade in i investeringar property.Real Småhuspriserna har ökat i en betydligt snabbare takt än lönerna, och utlåning industrin har försökt lösa detta problem genom att införa ett enormt antal inteckning alternativ för låntagare som knappt kan köpa en home.Most av dessa lån typer presenterar justerbara räntor och minimum avbetalningar. En av dessa, alternativet ARM, är den farligaste typen av lån någonsin introduced.Borrowers som överväger ett alternativ ARM bör vara medveten om att detta lån skulle kunna lämna dem med ett lån som är värt mycket mer än hem den används för att köpa och med ett lån som han eller hon inte har råd att pay.The option ARM är inte för blödiga.

Så vad, exakt, är ett alternativ ARM? En option ARM är en inteckning med en justerbar ränta som normalt ger låntagaren fyra olika betalningsalternativ val varje månad. Det första valet är baserad på en 30-årig amorteringsplan, den andra på en 15-års amortering table.These skulle motsvara betalningar för justerbar ränta 30 och 15 år bolån, är respectively.The tredje val ett intresse som bara betalning, som betalar ränta som intjänas under månaden men betalar inget för att minska lånet amount.The fjärde val, är det som gör detta lån så farlig, som kallas “minsta betalning.” Den minsta betalningen beräknas på den första månadens ränta , som vanligtvis är en mycket låg “teaser” kurs som kan vara så låg som 1-2%. flesta låntagare med en option ARM väljer att betala den minsta betalningen varje månad, och det är där problemet kommer in

Lånet löper och rörlig ränta, och denna hastighet kan justeras så ofta som varje month.If låntagaren betalar endast den minsta betalningen, då han eller hon inte ens betala tillräckligt för att täcka denna månads ränta på loan.What händer då? är obetald ränta som tjänats läggs till lånet principal.The huvudmannen kan faktiskt växa sig större, och som ränta beräknas på kapitalbeloppet, kommer ränta att öka, eftersom well.Interest ligger för närvarande nära all-time dalar och är säker på att increase.A köpare som fortsätter att göra minsta betalningar på en option ARM kommer att finna att den huvudansvarige på lånet faktiskt ökar med tiden! Detta kallas negativ amortering.

I en negativ amortering situation, kan bara dåliga saker happen.The långivaren kan kräva refinansiering under vissa villkor som anges i lånet agreement.The köparen kan finna sig oförmögen att betala lånet och kan behöva default.And långivaren kunde finna sig själv med en Observera att är värt mycket mer än det hus som den representerar.

Alternativet ARM är ett lån som är bäst lämpad för investerare och husägare som bara tänker hålla hemmet för en kort time.It är inte ett bra val för alla som kan använda den för att köpa mer hem än han eller hon har råd. Tyvärr, beskriver att en hel del köpare som tar ut denna typ av loan.Anyone som funderar på ett hem köp bör vara mycket försiktig om denna typ av lån som erbjuds, eftersom det kan lämna dig både konkurs och hemlösa.