option arm bolån – hur de fungerar och för-och nackdelar

I en värld av bolån och komplicerade finansiella lösningar för bostäder, måste du vara beväpnad med fakta. Att inte veta vad du får in när du skriver på den streckade linjen (er) kunde sluta såra dig mer än att hjälpa dig. I fallet med inteckningar alternativet arm, är detta särskilt fallet. Inte bara är de komplicerade mycket, men när du inte är säker på vad de kan göra för dig, kan de vara en smärtsam erfarenhet av lärande.

Den grundläggande överklagande av en option arm inteckning är att du inte behöver göra stora utbetalningar i början. Dessa är de lån som du kanske har sett på hemsida banners reklam $ 200.000 lån för endast $ 500 per månad. Det låter bra när pengarna tryter och du vill bevara de räkningar du har. Men i verkligheten, kommer du fortfarande att låna en viss summa pengar som måste betalas ut. Och medan räkningarna är låga i början, kommer de att börja öka under hela din lånetid.

En annan sak att tänka på med bolån option ARM är att räntorna kan sväva eller de kan sjunka, beroende på marknaden och villkoren för ditt lån. Även om du kanske bara betala $ 500 per månad, kan din lånebeloppet ska öka utan att du ens inse det. Och när du är ute i den inledande låga betalningsperiod, kan du behöva dubbla eller tom tredubbla det belopp du betalar varje månad.

Du kan välja mellan flera olika betalningsplaner varje månad med en option arm inteckning. Du kan betala typiska betalningar som inkluderar både intresse och principen, eller bara betalningar som räntor. Du kan också välja att begränsa dina betalningar så att du betalar minsta möjliga – men detta kommer inte att hjälpa till med det totala beloppet som ränta kommer att läggas till din lånebeloppet.

Under de inledande månaderna, kommer du också i allmänhet att erbjudas en låg ränta, vilket kommer att vara tilltalande och orsaka dina betalningar att vara lägre. Men medan denna inledande ränteperiod verkar tilltalande, det kommer inte sist. Var noga med att fråga hur länge denna låga siffra kommer att hålla, om du hör att det är bara en månad eller två, kan det inte vara värt det för dig. Efter den inledande perioden, kommer räntan att stiga till normala priser.

När du betalar varje månad och betalar bara den minsta betalningen, kommer du inte nödvändigtvis betala ner din totala lån eftersom räntan kommer att fortsätta att lägga pengar på saldot. Efter ett tag, kanske dina betalningar inte omfattar något intresse som du tjänat eller ens hjälpa till med principen, lägga upp till en stor summa som du nu måste betala ner.

En annan sak att tänka på är att efter fem år eller så, kan lånet räknas, vilket kan leda till betydande ökningar av din månatliga betalning. Detta kan vara chockerande för låntagaren, men det kommer att vara tydligt i alternativet ARM betalningen finstilta.

Så blir frågan – är alternativet ARM inteckningar bra för någon? Om du inte har en massa pengar nu, men du kan vara säker på att du kommer i framtiden, kan det här vara ett bra alternativ för dig. Men om du inte kommer att hänga med dina nuvarande låga betalningar och lägger inte till några extra pengar som du kan till avbetalningsplan, kanske du ställer dig upp för en finansiell katastrof.

Men det största problemet är att de som inte gör sina läxor på lånet kommer att hamna “förvånad” när det blir dags att betala av sina större räkningen. Gör dig själv en tjänst och se till att du läser det finstilta och att du förstår vad som förväntas av dig.