ooverseas inteckningar kan fluktuera

För många människor kan köpa fastighet utomlands med tillräcklig planering bli en värdig investering, tillsammans med den extra förmåner av semestra det själv. Människor som tar ut ett utomeuropeiskt inteckning för att finansiera sina drömmar fastighetsinvesteringar bör vara medveten om det faktum att styrkan av pundet kan gå ned såväl som upp, vilket innebär att du skulle kunna bli om du inte är förberedd.

Vid vissa tillfällen den har fallit lite över 10% inom en relativt kort tidsperiod. Detta innebär att investerare kommer att möta en 10% ökning på sina månatliga inteckning betalningar. Detta kan inte vara ett problem för de investerare som har möjlighet att doppa lite i sin budget, men för vissa, som har skrapat ihop precis tillräckligt med pengar för att köpa sin egendom kommer att finna sig verkligen fastnat och kan komma att ha sina hem återtas om de misslyckas med att hänga med de månatliga utomeuropeiska avbetalning.

Söker professionell rådgivning är nödvändig och rekommenderas när man köper en fastighet utomlands och utarbetar en inteckning avtal. Du måste veta vilka risker som finns och om du kunde bli föremål för dem.

Experter säger att egendom investerare bör överväga “potentiella risker valutainflation” vid finansiering sina inköp.

“I förhållande till en utomeuropeiska egendom inköp, betyder det helt enkelt att pundet kostnaden för en utomeuropeiska egendom förändringar till följd av fluktuationer i växelkursen mellan pund och den valuta i vilken priset på fastigheten måste betalas”.