onödiga inteckning avgifter, vad se upp för

Alla som någonsin har stängt på ett hus vet den stora mängd pappersarbete som måste undertecknas. Processen är stressigt, och många människor är inte noga med att se över alla papper helt innan du skriver på den streckade linjen. Vad många inte inser är hur många kostnader får läggas till de lån papper som noggrann läsning och shopping runt kunde ha förhindrat.

Innan du stänger på ett hypotekslån, kommer du att få en god tro uppskattning av stängning kostnader. Om du få en inteckning genom en direkt långivaren god tro uppskattning bör vara relativt träffsäkra. Om du använder en inteckning mäklare, kommer uttalandet att vara något mindre exakt. Den goda tro uppskattning inkluderar alla avgifter som köparen är föremål för vid stängning lånet. Eftersom du får god tro uppskattning tidigt i lån godkännande processen, är det vettigt att besöka mer än en långivare för att avgöra vem som har de lägsta avslutande kostnader. Detta ger dig också gott om tid att granska pappersarbete så att du kan be om några konstiga avgifter som kan förekomma på uppskattning.

Onödiga avgifter vid stängning

Det finns många legitima kostnader som en del av den avslutande processen, men vissa företag också lägga onödig, eller duplicera, avgifter för att öka sin vinst. Om du märker tvivelaktiga kostnader som en del av slutanförande, kan du försöka att förhandla bort dem med långivaren, eller välja att gå med en annan långivare. Vissa avgifter som är legitima är bedömning och hem eller skadedjur avgifter inspektion. Om du ser listor för underwriting, dokument avgifter förberedelse, lagerhållning eller lån avgifter recension eller få tjänster eller fastighetsmäklare administrationsavgifter, kanske du vill fråga dem till långivaren.

Avgifter som betalas till en tredje part, såsom bedömning, kreditupplysning och titel avgifter försäkringar är förmodligen legitimt, men för någon avgift som betalas till en tredje part, bör långivaren kunna berätta exakt vad du får i gengäld för din pengar.

Du kan bli ombedd att betala poäng på ditt lån. Poäng är ett visst belopp, vanligtvis varje punkt motsvarar mellan en och två procent av det lånade totalbeloppet, som du kan använda för att minska ditt intresse. För varje punkt som du betalar, bör du räkna med en åttondel sänkning av räntan på ditt lån, för livet av lånet. Ingen kostnad, ingen avgift lån har en högre ränta. Hur att avgöra vilka som är rätt för dig? Alla har en annan situation, men generellt, om du planerar att vistas i huset under en längre tid, ungefär tio år, är det vettigt att betala poäng och dra nytta av den lägre räntan. Inte vistas i huset för länge? Ta lån utan avslutande kostnader och betala högre ränta.

Onödiga avgifter under lånets löptid

Det finns avgifter och bestämmelser som skrivs in i lånet dokument som kan påverka dig under lånets löptid. Innan du skriver på den streckade linjen, fråga om det finns någon förskottsbetalning straff. En förskottsbetalning straff är en avgift som du kan bli skyldig att betala om du betalar av ditt lån före utgången av sin mandatperiod. Ett annat dolt problem i vissa lån är negativ amortering. Om ett lån har en NegAg, eller negativ amortering är obetald ränta på återstoden av lånet till lånet balans. Den sista delen av information som du bör kontrollera dina lån papper för en YSP, eller ränteskillnaden premie. Ränteskillnaden premien är en kontant rabatt som inteckning mäklare mottar utanför stängning. Det bygger på att underteckna husägare upp för en högre ränta än de kvalificerar sig för. Även om detta inte ökar din ur fickan kostnaden, gör det att öka storleken på din månatliga betalningar, och det räntebelopp som betalas under lånets löptid.

Hur kan man förhindra att förlora pengar på din inteckning

Det vanligaste scenariot när de möter onödiga avgifter på lån pappersarbete är att försök att förhandla bort dem falla för döva öron. Förhandlingar är särskilt knepigt om du väntar tills stängning ta din oro till bordet. Det bästa sättet att hantera onödiga utgifter är genom jämförelse shopping med god tro uppskattningar. Även om du väljer att gå med en långivare som har några misstänkta avgifter, är du i en bättre position att förhandla om man kan konstatera att andra långivare i området har lägre avsluta kostnader, och om du inleda förhandlingar i början av lånet godkännandeprocessen. Med den tid du gör det till stängning, långivare vet att de flesta bostadsköpare skulle vara ovilliga att gå, vilket ger litet utrymme för förhandling.