online-inteckningar – lära sig att använda nätet för att handla erbjudanden

Shoppa runt efter de bästa räntorna på en inteckning? Med så många konkurrerande företag som erbjuder så kallade “lägsta bolåneräntor” det kan vara svårt att veta vad det är du egentligen borde titta på. Online inteckning citat är i allmänhet ett bra ställe att börja din undersökning.

Om du får en inteckning genom din bank, är dina alternativ begränsade till sina räntor och villkor. Med det sagt, har du fortfarande en viss flexibilitet i att välja en fast ränta inteckning eller en rörlig ränta inteckning, och en bra bank rep bör rådfråga dig om skillnaderna mellan dem. De flesta människor tror att de behöver för att ta ut en inteckning från sin egen bank, men det är aldrig fallet.

Inteckningar mäklare och företag som är specialiserade på hypotekslån kommer att säga att din bank är det sista stället att leta, eftersom deras pris är oftast betydligt högre när det gäller intresse och deras avbetalningsplaner får inte vara så flexibla som ord som du kan hitta med viss inteckning företag. När du börjar söka på nätet efter en stor inteckning, hålla ett par saker i åtanke:

• Har inteckning mäklare (företaget) har en fysisk adress med vanliga kommunikationskanaler (telefon, fax, stödpersonal etc.) snarare än bara en online-närvaro?
• Har du någonsin hört talas om det företag som du är intresserad av – har dina vänner eller familj någonsin hört talas om dem?
• När du tillhandahåller online inteckning mäklare med dina ekonomiska uppgifter – är du säker på att webbplatsen genomför transaktioner över ett säkert nätverk?
• Är du medveten om någon finstilta information som bör ses innan du ansöker om en offert?

Ta en stund att betrakta dessa faktorer kan göra en enorm skillnad. Kom ihåg att det finns många skumma företag på nätet vars enda verksamhet är att ta dina pengar och köra med den. Var säker på att du aldrig ge ut din personliga ekonomiska information på en webbplats som inte använder en säker anslutning (leta efter https:// i URL och en liten hänglås i nedre högra eller vänstra hörnet av skärmen) om dessa är inte är närvarande, bör du inte passera längs någon personlig information på webbplatsen.

När du har genomfört din forskning på priserna, men du vill gå vidare med behandlingen – nästa sak att göra efter det är flyttning in i ditt nya hus!