online-inteckningar – få klokt att banan

Bommen i internetbanken och framgången för några av de större online banker ser ut att revolutionera vårt sätt att sköta vår ekonomi. Bolån är inget undantag – nu när nästan alla långivare har en online-närvaro och många gör att du kan komma åt ditt konto på nätet, nya innovationer gör inteckningar allt mer flexibla och kan erbjuda fantastiska erbjudanden för låntagare.

Söka information på webben är en av de enklaste sätten att jämföra bolån. En bra källa till allmän info och tabeller av dagens bästa erbjudandena är www.moneyfacts.co.uk – en opartisk organisation som årligen ger utmärkelser till de bästa långivarna. Detta är en bra indikation på en långivare som erbjuder genomgående bra priser och villkor – du kan kolla de senaste vinnarna på hemsidan. Det finns nu en stor mängd inteckningar som du kan ansöka om på nätet, du sparar den tidsödande processen med att fylla i blanketter och väntar på en post-svar.

Bland de online-leverantörer, har Intelligent Finance ett gott rykte för offset och flexibla inteckningar. Detta skulle kunna vara vägen för framtiden, med din personliga konton, sparande och hypotekslån alla tillgängliga över nätet. En offset inteckning innebär att istället för att ta emot ränta på ditt nuvarande konto och några av dina besparingar, du minska det belopp som betalats på din inteckning. Styra alla dina konton på nätet och en flexibel inteckning innebär att du kan jonglera din finansiering för att göra det bästa av vad du har, och gör det på nätet kan vara mycket bekvämare än att behöva besöka filialer eller skriva brev.

Cahoot erbjuder bolån via Abbey med specialpriser endast tillgängligt för kunder på nätet. Även utbudet är ganska begränsat i dagsläget, priserna är bra. Det är sannolikt fler och fler bolån kommer att finnas tillgängliga via online långivare, med ständigt ökande flexibilitet och alternativ.

Andra delar av inteckning processen är inställda på att förändras i och med ökningen av Internet-företag – det finns företag som nu erbjuder online överlåtelsehandlingar, med e-post eller textmeddelande uppdateringar och online lägesrapporter. Detta kan ta del av det enkelt överlåtelsehandlingar processen, utan behov av möten med en advokat.

För allmänna råd om bolån, och särskilt om du har ett klagomål eller problem, bör din första anhalten vara Finansinspektionens webbplats. De ger information och länkar till ombudsmannen system som inrättats för att skydda det finansiella konsumenten. www.fsa.gov.uk