omvandla rörlig ränta HELOCs till en fast ränta topplån

Kan du tror att Fed har höjt de korta räntorna 17 gånger på bara de senaste två åren? Den goda nyheten i dag, var att centralbanken beslutade i dag att hålla målet för styrräntan på 5,25 procent och prime-räntan till 8,25%. Lynn Reaser, chefsekonom för investeringsstrategigrupp på Bank of America, förväntade paus i räntehöjningarna “på grund av det faktum att räntorna närmar den högre änden av vad som kan kallas ett normalt intervall, och med tanke på den långsammare ekonomin, som väntas slutligen dämpa inflationstrycket krafter. ” Men, säger Reaser det är för tidigt att förutsäga om räntorna har nått sin topp för denna cykel.

Ditt hem kapital kredit (HELOC) är en justerbar ränta lån, liknar andra justerbar ränta inteckningar (vapen). Men förändringar i marknaden påverkar din HELOC mycket snabbare än standardarmar eftersom räntan på ett HELOC beräknas dagligen istället månadsvis som det är med vanliga armar. Således, om prime-räntan justeras högre i slutet av månaden, går din HELOC takt upp redan nästa dag. Även HELOCs har ingen justering caps, som begränsar storleken på eventuella ändringar av procentsatsen. Lån med fast ränta, å andra sidan, inte medför någon risk för räntehöjningar och mössor justering eftersom räntan förblir fast genom lånets löptid.

Om ditt kapital kredit betalning fortsätter att gå upp, kan det vara en bra idé att refinansiera till en fast ränta topplån, särskilt om räntorna på din befintliga första inteckning är bra. Även om det finns en paus i räntehöjningarna nu, fortsätter inflationen att stiga, vilket kan innebära FBI fortsätter att höja styrräntan, och din betalning stiger igen. “Om jag inte ser något måttligare inflation, det kommer att bli mycket svårt att hävda att vi kan pausa igen,” sade John Silvia, chefekonom på Wachovia Economics Group.

Vissa hem kapital linjer kredit kan omvandla till fast ränta vinstandelslån vid tidpunkten för en ritning. Om du har det här alternativet, bör du tala med din långivare om att konvertera din HELOC till en fast ränta lån. Annars ser din långivare om refinansiering din HELOC till en fast ränta topplån.