omvända bolån – vad du verkligen behöver veta

Omvänd hypotekslån tas normalt upp av äldre villaägare som får lite pengar från bolåneinstitut mot värdet av deras hem. Dessa pengar betalas ut i ett par olika sätt av långivaren. Husägare gör valet att ta emot dessa pengar antingen från en enda klumpsumma, en månatlig betalning, eller en kredit. Detta är sedan godkännas av långivaren, dokumenteras i låneavtalet.

Inte vem som helst kan kvalificera sig för sådana lån. Några av de skallkrav inkluderar ålder av 62 år, numera bosatt i egen bostad och att det finns stora skulder på detta hem i fråga. Men om du fortfarande har några obetalda lån på ditt hem, kommer de bolåneinstitut gör detta övervägande när de strukturera ditt bolån hjälpa dig lösa detta utestående lån.

Den summa pengar som du kan kvalificera sig med omvänd hypotekslån är mycket beroende på värdet av ditt hem och det inkluderar inte din kreditvärdighet som de flesta trodde. Vad kan vara viktiga faktorer som kan påverka detta belopp skulle vara din ålder, den förhärskande ränta och lån avgifter.

Om du är bosatt och underhålla ditt hem som är fri från eventuella restbelopp om fastighetsskatt kan du vara säker på att du kommer att få hela beloppet för omvänd hypotekslån som du kvalitet för. Ett annat viktigt faktum din ansökan om sådana lån inte kommer att inverka negativt på något av ditt personnummer eller pensionsutbetalningar som du för närvarande åtnjuter.

Ett viktigt faktum att komma ihåg när man tar denna typ av hypotekslån är att det belopp som erhålls aldrig kan överstiga värdet på ditt hem och fastigheten kommer att fungera som säkerhet mot lånet som du fått. Men du behöver inte ge upp lagfarten till hemmet och pengar från detta lån är skattefri. Eftersom det inte finns några begränsningar för hur du använt dessa pengar, många människor tar ut dessa lån för att betala för nästan alla typer av utgifter, inklusive försäkringsersättningar, reparationer hem, kostnader för läkarvård eller skatter.