Omvänd inteckningar-vänta bara en minute_

Jag vet inte om dig men jag kan inte titta på röret eller lyssna på radio (i bilen) längre utan att höra en annons för en omvänd inteckning företag som kommer att bota alla sjukdomar du har.

Inte undra. Omvänd inteckningar är en av de snabbast växande marknaderna i utlåningen i landet och …. här är de goda nyheterna flesta av sina potentiella kunder är inte ens berättigade ännu-barnkullar alla 78 miljoner av dem kommer att vara berättigade vid 62 års ålder.

VAD ÄR omvänd inteckningar? En omvänd inteckning är ett hem kapital lån eller kredit som är säkrad genom eget kapital i ditt hem. Du behöver inte återbetala så länge du bor i hemmet. Anledningen till att det kallas en omvänd inteckning är att det är motsatsen till en vanlig hem kapital lån där du minska skulden och bygga upp eget kapital. I en omvänd inteckning du minskar eget kapital och bygga upp skuld. Det är där pengarna kommer ifrån.

Vem kan använda omvänd inteckningar? I princip vem som helst som är över 62 år, äger och bor i sitt eget hem och har betalat ut minst 60% av lånet kan ansöka om en omvänd inteckning. Det finns inga bevis på inkomst krav.

En sak som är ett underverk för mig som före detta ekonomi mindre, tillbaka i dag, är hur marknaden fungerar. Fem år sedan ingen ens hört talas om en omvänd inteckningar. Två år sedan folk hälsade dem med stor skepsis. Förra året växte de på en fantastisk 77% för räkenskapsåret som slutade 30 september 2K6.

Som vår marknadsekonomi är utformad, när behovet / efterfrågan på produkter ökar så ökar mängd erbjudanden för denna produkt. Och konkurrensen kommer att göra prissättningen mer konkurrenskraftiga. Omvänd inteckningar är inte annorlunda.

Flera nya produkter är tänkt att komma ut i år. Mer konkurrens innebär lägre priser och avgifter. Så om du är i marknaden för en omvänd inteckning bara vänta en minut! Saker värma upp i omvänd bolånemarknaden och dig, konsumenten, kommer att vara förmånstagare. Och med bokstavligen miljontals amerikaner närmar sig snabbt den magiska åldern av 62 marknadsplatsen kommer att fortsätta att svara positivt