omvänd inteckningar utvärderade med en inteckning miniräknare

Om du är som de flesta pensionärer vuxna, äger du ett hem men har väldigt lite annat för pensionering. Men om du säljer ditt hus, kommer du inte ha en plats att leva! Så här är ditt problem: du behöver pengar för att leva på, men det enda som du äger av värde är den plats du bor.

En omvänd inteckning kan ge dig svaret här pensioneringen dilemma. Detta alternativ säljer ditt hus en bit i taget, istället för allt på en gång. Dessutom får du leva i ditt hem. Du kan använda en inteckning kalkylator för att bestämma den månatliga kostnaden för bostadslån eget kapital eller refinansiering. Dessutom kan du använda den här inteckning kalkylator för att räkna ut hur mycket ditt lån skulle kosta dig totalt.

Först, ring en fastighetsmäklare. De kommer att vara mer än glada att tala om hur mycket ditt hem skulle sälja för, och hur man kan öka sitt värde. Beroende på din nivå av kunniga och den tid du kan satsa på den, kan det löna sig vackert. Anledningen är att det belopp som en omvänd inteckning betalar du bygger på ditt hem värde. Så, om det finns ett enkelt sätt att öka värdet på ditt hem, gör det innan du ansöker om en omvänd inteckning.

Du kan använda en inteckning kalkylator för att ta reda på om du ska få ett hem kapital lån innan du får din omvänd inteckning. Den inteckning miniräknare kommer att berätta hur mycket, totalt, skulle ett hem kapital lån kostar dig för kort tid mellan de reparationer och det omvända inteckning. Men var försiktig. Spendera inte mer ombyggnad än det kommer att öka ditt hem värde. Dessutom, om du älskar något om ditt hus, inte ändra det. Efter allt, du får fortfarande att leva i den.

Okej, nu när du vet hur mycket ditt hus skulle sälja för, är det dags att titta in i en omvänd hypotekslån. Du kan använda en särskild inteckning kalkylator för att ta reda på hur mycket varje olika lån skulle ge dig. Denna inteckning räknare baserar sina resultat på fyra saker: din ålder, ditt hus värde, ditt hus plats och din långivare. Mer än ett företag erbjuder en inteckning miniräknare, så det är bäst att kolla med AARP att se om det är ett giltigt program. Den inteckning kalkylator på deras hemsida är mycket enkelt, men det är ett bra ställe att börja.

Men varför kallas det ett lån? Därför, när du är klar med huset, vill långivaren pengar, inte huset. Självklart, om huset säljer för mer än du har betalt, kan dina arvingar få del av det. Detta är en detalj du bör träna när du får lånet. Återigen, det finns inteckning miniräknare program som hjälper dig att räkna ut det här. Om du fortfarande har ett lån på din fastighet, måste du betala bort det innan du får dina pengar.

När du har gjort din egen forskning, är det dags att prata med en professionell. Fastighetsmäklaren som du talade med innan borde vara glad för att ge dig en lista över bra långivare och mäklare inteckning. De kommer att gå igenom processen. Läs varje dokument. Ställ frågor om något som du inte förstår. Och snart, istället för att betala en inteckning varje månad, kommer du att kunna ta emot en check istället.