omvänd inteckningar som främjas av washington lagstiftare

Ämnet för omvänd inteckningar verkar vara att göra nyheterna nästan dagligen sistone. Om du inte har hört talas om dem ännu från din lokaltidning eller allmänt sända TV-reklamen med skådespelarna Robert Wagner och James Garner, då det inte kommer att dröja länge innan du blir medveten om denna innovativa inteckning produkt som syftar till seniorer 62 års ålder och äldre.

Omvänd inteckningar tillåter äldre villaägare att utnyttja sina hem kapital för att få extra inkomst på en skattefri basis. Inkomsten de får är inte skattepliktig och inte behöver återbetalas förrän husägare permanent lämnar sina hem. Social Security och Medicare förmåner påverkas inte.
Dessutom kommer senior dödsbo eller arvingar inte ansvarig för återbetalning eventuella underskott om lånet balans överstiger värdet på hemmet när de äldre lämnar hemmet permanent.

Till skillnad från traditionella eller framåt inteckningar finns inga månatliga betalningar som skall göras, inga kvalifikationer kredit och inga kvalifikationer inkomstskatter. De viktigaste kraven är att den yngsta personen på titeln vara minst 62 år gammal, är hemmet används som primär bostad, hem antingen vara inteckning gratis eller har en låg balans på nuvarande inteckning, och att hemmet
är inte en husbil, ett kooperativ eller på arrenderad mark.

Stöd och uppmuntran till användning av Omvänd inteckningar kommer från Washington DC. Centers for Medicare och Medicaid gav nyligen det nationella rådet för Aging ett ekonomiskt bidrag för att främja användningen av omvänd inteckningar för att betala för långtidsvård och långsiktig vård försäkring. Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD) erbjuder en 2 procent
rabatt på avslutande kostnader för omvänd inteckningar som tas ut för att köpa långsiktig vård försäkring.

Många experter, däribland Federal Reserves ordförande, Ben Bernanke, se en hotande eftersom många pensionärer inte har tillräckligt med besparingar eller försäkringar att betala för utökade vårdbehov. Istället vänder de sig ofta till Medicaid, som betalar främst för vistelser vårdhem, men inte vård som ges i hemmet. Med Medicaid kostar redan sätter en enorm påfrestning på statliga och federala budgetar,
experter förutspår katastrofer som 78 miljoner baby boomers blir pensionärer i de kommande åren.

I sitt uttalande till Economics Club i Washington på onsdag 4 oktober, 2006, uppgav Fed-chefen Bernanke:

“Såvida Social Security och Medicare är uppfräschade, kommer den massiva belastningen från avgående baby boomers placera stora påfrestningar på landets budget och ekonomi. Reform av våra ohållbara berättigandeprogram bör prioriteras.” Finansiellt shoring upp Social Security och Medicare kommer att innebära svåra val av lagstiftare och andra beslutsfattare, sade Bernanke.

Vi är helt klart ser en förändring i den offentliga politiken som börjar fokusera på omvänd inteckningar som en finansieringskälla för att ta itu med de långsiktiga behoven hos denna växande del av befolkningen. Den 25 juli 2006 passerade Huset HR 5121, den expanderande amerikanska Homeownership Act av 2006, vilket kommer att ta bort den nuvarande gemensamma jordbrukspolitiken som har begränsat antalet lån omvänd inteckning att Federal Housing Administration (FHA) kunde försäkra. Propositionen kommer också ställa en enda rikstäckande låneram för omvänd inteckningar, i stället för att utse olika lån gränser för varje län över hela nationen. En Senatversionen med liknande bestämmelser är under övervägande.

Congressional Budget Office (CBO) uppskattar att räkningen skulle spara den federala regeringen $ 2300000000 under åren mellan 2007 till 2011.

Tydligt, de ekonomiska problemen åldrande amerikaner är allvarliga.
Utan tvekan är hem kapital den viktigaste tillgången för de flesta ledande hushåll. Omvänd inteckningar kan erbjuda lösningar för både privatpersoner såväl som överbelastade program regering.

Det finns många myter och missuppfattningar om omvänd inteckningar. Att hitta i fördjupad information om omvänd inteckningar eller hitta en långivare eller lån rådgivare i ditt område finns på webbplatsen Låt ditt hem Betala You.com Du hittar opartisk information samt en omvänd hypotekslån miniräknare, så att du kan se ungefär hur mycket pengar du kan kvalificera sig för.