omvänd inteckningar och fördelar statliga

Omvänd inteckningar ökar i popularitet som ett sätt att vända hem kapital till en likvid tillgång. Innan du hoppar på en omvänd inteckning, måste du förstå den inverkan den kan ha på statliga förmåner.

omvänd inteckningar och fördelar statliga

Skönheten av bostad finns i värdet av tid. Ju längre du äger ett hem, desto värdefullare blir det till dig som en tillgång. Å ena sidan, du betalar av inteckningen över tid, vilket ökar det egna kapitalet du har i din bostad. Å andra sidan tenderar fastigheter för att uppskatta tiden. Denna dubbel whammy är det som gör bostad så attraktiv.

Som din blir äldre och går i pension, omvandla ditt hem kapital till användbar pengar blir ett problem. Omvänd inteckningar är tippad som en lösning. En omvänd inteckning är i huvudsak ett lån mot ditt eget kapital som inte behöver betalas tillbaka förrän en händelse inträffar, vanligen försäljningen av hemmet. I huvudsak har du vänt processen med en traditionell inteckning. Långivaren ger nu dig pengar i utbyte mot en bit av ditt hem kapital. Du kan få betalningar i klumpsummor, månadsvis eller genom kreditramar beroende på de speciella paket du går med. Med tiden, är det egna kapitalet i ditt hem minskas, men du har en solid och förutsägbar månatlig intäkt källa.

Under de senaste åren har regeringen försökt att hitta metoder för att minska mängden förmåner de betalar ut till medborgarna. En av de faktorer som de gillar att använda är det substansvärde du håller. Om du har en viss mängd tillgångar, dina förmåner minskas eller avslutas eftersom de offentliga tar den position som du inte behöver dem. En analys av statliga förmåner är utanför ramen för denna artikel, men omvänd inteckningar har en inverkan.

Generellt, kommer att ta en omvänd inteckning i ditt hem inte påverka Medicare eller sociala trygghetsförmåner. Detta är sant, men bara så länge du spenderar hela beloppet du får varje månad. Det magiska numret i denna ekvation är $ 2000 för enskilda husägare och $ 3,000 för par. Regeringen alltid spelar med förmånsfrågor, så se till att du får aktuell information om situationen. Du vill förstå vad du får in, särskilt om du är starkt beroende av Medicare för betalning av medicinska räkningar.

I allmänhet påverkar omvänd inteckningar inte de flesta statliga förmåner. Som sagt, se till att få ett besked om exakt vad som kommer att hända innan du godkänner en omvänd inteckning.