omvänd inteckningar kan gynna äldre

Omvänd inteckningar är tillgängliga via långivare försäkrade av den federala regeringen och kan vara till stor nytta för dem som är berättigade att ansöka. Det finns tre typer av omvänd inteckningar för närvarande tillgängliga i USA, inklusive konvertering Home Equity inteckningar (HECM), Fannie Mae (FNMA) hemmamålvakten och ekonomisk frihet balanskonton. Den grundläggande förutsättningen för en omvänd inteckning är att det gör att villaägare som fyllt sextiotvå att omvandla en del av det egna kapitalet i sina hem till skattefria inkomster utan att behöva sälja hem, ge upp äganderätten till hemmet, eller ta på en ny månatliga inteckning betalning. Det omvända inteckning heter så eftersom långivare betalar låntagaren fasta betalningar eller ett engångsbelopp över tiden i motsats till en traditionell inteckning arrangemang. Stödberättigande fastigheten omfattar småhus, tillverkade bostäder byggda efter juni 1976 bostadsrätter och radhus.

Processen för att ansöka om en omvänd inteckning är mer engagerade än med en traditionell inteckning. Bortsett från mötet ålder och fastighetsutvecklingsföretag restriktioner typ, måste de sökande diskutera lånet med en kurator anställd av US Department of bostäder och stadsutveckling före undertecknandet. Det finns fem olika typer av betalningsmetoder för varje USA: s regering försäkrade lån tillgängliga, vilket möjliggör flexibilitet för att möta behoven hos de sökande. Dessa inkluderar månadsvis, kvartalsvis, halvårsvis och årliga betalningar till låntagaren för ett fast antal perioder eller en klumpsumma som kan investeras.

Återbetalningstiden varierar också med räntan, som med traditionella bolån. De som väljer rörlig ränta inteckningar kommer att betala mer än en procent lägre eftersom den risk låntagaren för att gå med månatliga justerbar ränta beräkningar kan öka deras risk över livet i inteckning. Summan av inteckning beror när huset inte längre är ockuperat av låntagaren och kan betalas av låntagaren eller av hans eller hennes arvingar i händelse av dödsfall.

Medan många anser låna för att vara en dålig idé senare i livet, omvänd inteckningar tillåter bara pensionärer för att njuta av de aktier som de redan etablerade utan att riskera att behöva möta månatliga betalningar samtidigt på en minskad eller räntemarknaden. Detta kan väsentligt öka livskvaliteten för många äldre amerikaner och tillåta dem att njuta frukterna av sitt liv långt arbetskraft.