omvänd inteckningar – hur kan de gynna dig

Omvänd inteckningar är en regering försäkrade bostadslån som var särskilt utformad för äldre villaägare. Denna typ av lån kan en husägare att payoff sina befintliga lån tillsammans med en kombination av följande: upprätta en kredit, månatliga kontroller, eller ta ut kontanter. Mängden kontanter tillgängliga beror på många faktorer, som vi kommer att diskutera inom kort.

Om du väljer att få kontanter med din omvänd hypotekslån, kan du välja mellan följande metoder:

Tenure – lika, månadsbetalningar.

Modifierad Tenure – kredit i kombination med månatliga betalningar.

Term – lika, månatliga betalningar för en bestämd period.

Modifierad Term – kredit i kombination med månatliga betalningar för en bestämd period.

Line of Credit – betalningar eller delbetalningar vid låntagarens handlingsfrihet (ungefär som en vanlig kredit – använd pengarna först när du väljer att).

Kanske det mest givande nytta av en omvänd inteckning är att låntagaren inte kommer att behöva göra några amorteringar under hela vistelsen. Just det: noll utbetalningar för resten av deras liv eller tills de flyttar från hemmet. Som ni kan föreställa er, kan noll hus betalningar förändras drastiskt en persons livsstil på ett positivt sätt och kunde göra så nästan över en natt.
I fråga om att kvalificera för en omvänd inteckning, det finns ännu en fördel som ofta förbises: du behöver inte att kontrollera din inkomst eftersom lånet är baserat på ditt hem värde. Det finns inga betalningar som skall göras, minns du? I huvudsak, behöver du inte någon inkomst eller behöver du en utestående kredit rapport.

När omvänd inteckningar först infördes, tillät de långivaren att få del i det framtida värdet på hemmet. I huvudsak skulle långivaren dra nytta av ditt eget kapital även om det sträcker sig längre än det ursprungliga lånebeloppet. Lyckligtvis för seniorer, tiderna har förändrats till det bättre: oavsett om ditt hem går upp eller ner i värde, kommer du aldrig skyldig mer än lånebeloppet eller ditt hem aktuella värde, beroende på vilket som är lägre.

En annan fråga som ofta ställs är: kan jag överleva mitt lån? Du kan aldrig överleva en omvänd hypotekslån. Så länge du lever och bor på fastigheten, kommer du aldrig en inteckning betalning för din omvänd inteckning. Inte heller kan en långivare ta ditt hem ifrån dig. Så länge du lever i ditt hem, betala dina skatter och försäkringar, kan du leva på obestämd tid i ditt hem utan att göra en enda betalning.

Den summa pengar som kan lånas med en omvänd inteckning är beroende av många faktorer, inklusive, men inte begränsat till: ålder låntagaren, hur mycket pengar som för närvarande betalas på hemmet, räntan, värdet på ditt hem, och FHA utlåning gränser för ditt område. Typiskt, ju äldre du är och ju mindre pengar du är skyldig på ditt hem, desto mer kan du låna. Dock är varje situation unik. För att få en korrekt, godkänd lånebeloppet, bör du tala med en godkänd omvänd inteckning långivare eller mäklare i ditt område. Låt dig inte skrämmas om hur du kontaktar ett lån mäklare! HUD kräver att du talar med en godkänd, HUD rådgivare innan någon lånefinansiering för att säkerställa att du är fullt medveten om hur en omvänd inteckning fungerar. Du kan ringa 1-800-569-4287 för att få en lista över FHA godkänd långivare för just ditt område. De kan också ge dig namn och telefonnummer för HUD-godkända rådgivning organ.

Omvänd inteckningar är verkligen utformade för att hjälpa pensionärer lever en högre livskvalitet. Om du eller någon du känner är 62 år eller äldre, bör du ta dig tid att ta reda på om en omvänd inteckning.