omvänd inteckningar förväntas hjälpa boomers går i pension

Omvänd inteckningar blir populära finansiella planeringsverktyg för pensionärer i pension. När social trygghet först implementerades 1935 medellivslängden var 65 år. Idag är människor lever hälsosammare livsstil och med förbättrad medicinsk teknik vi lever mycket längre än Franklin D. Roosevelt någonsin trott. Detta är en slags goda nyheter / dåliga nyheter statistik. En av de största farhågorna för äldre amerikaner är att de kommer att överleva sina tillgångar. Även om du trodde att du tillräcklig finansiering din pension när du gått i pension, kan du leva så länge att du får slut på pengar för att försörja dig. Rädslan för insolvens kommer att öka den förväntade livslängden fortsätter att klättra och Social Security och Medicare blir lösare. Det enorma trycket som läggs på dessa rätt program när 78 miljoner baby boomers börjar gå i pension inom de närmaste åren, är nästan oöverskådliga. En sak är säker, är att vi alla kommer att behöva vidta åtgärder för att vara personligt ansvariga för att finansiera en större del av vår egen pension och sjukvård än vi kunde ha förutsett.

En finansieringskälla som har vunnit i popularitet de senaste åren är det omvända inteckning. En omvänd inteckning är en speciell typ av lån som gör att en senior husägare (62 eller äldre) för att omvandla en del av eget kapital i sitt hem till skattefria pengar som kan användas för något ändamål. Det finns inga betalningar som låntagaren under lånets löptid och lånet bara blir återbetalas när husägare permanent lämnar hemmet. Den husägare behöver inte äga huset fri och klar, men om det finns en befintlig inteckning i hemmet, kommer det att betalas ut med intäkterna från den omvända inteckning. Oavsett återstående kapitalet är kvar kan distribueras på flera olika sätt för husägare. De mest populära formerna av mottagandet av överskjutande likvid är antingen som en klumpsumma eller som månatliga besittningsrätt betalningar till husägare så länge de bor i hemmet.

Bostadsförmögenhet har skjutit i höjden under de senaste fem åren i de flesta delar av landet. Däremot har sparkvoten under samma tidsperiod minskat. Kombinera det med de stora förluster som många människor drabbades i början av 2000-talet i aktiemarknaden och du kan enkelt se att det självklara valet för många människor som behöver komplettera sin inkomst är att utnyttja det egna kapitalet i sina hem. Många pensionärer upplever att de är “house rika och kontanter fattiga.”

Omvänd inteckningar blir mer mainstream och originations av dessa inteckning instrument har nästan fördubblats under det senaste året, enligt National Reverse Mortgage Långivare Association. Nya och mer innovativa omvänd inteckning produkter finns på horisonten som långivare rusning för att fylla behoven av högre lån gränser och mer flexibla produkter. Som mer omvänd inteckning produkter blir tillgängliga på marknaden, vissa förutspår att kostnaderna för dessa lån kan minska.

De höga kostnader som är förknippade med omvänd inteckningar verkar vara en av de största argumenten mot att ta ut en omvänd inteckning. Men man måste komma ihåg att kostnaden för att sälja ett hem, vilket kan inkludera större reparationer utöver fastigheter provision och avslutande kostnader, kommer nästan alltid att vara större än kostnaden för att vistas i hemmet och få en ström livstid inkomstkälla för så länge du är i hemmet. Dessutom bör det noteras att kostnaderna inte är en ur fickan bekostnad, är de kostnader som finansieras i lån, och inte betalas förrän lånet betalas ut vid den tidpunkt då husägare permanent lämnar hemmet.

Utbilda dig själv eller en familjemedlem om en omvänd inteckning är det enda sättet att verkligen ta reda på om en omvänd inteckning är rätt för dig eller älskad. Varje senior som vill ansöka om en omvänd inteckning måste gå igenom en utan kostnad HUD rådgivning klass för att vara säker på att de helt förstår hur omvänd inteckning fungerar och vilka andra alternativ som kan vara tillgängliga för dem. Många säkerhetsåtgärder har genomförts av regeringen, sedan de första omvänd inteckningar infördes på 1980-talet. Dagens omvänd inteckningar är säkra och erbjuder oberoende och förbättrade livsstil för många “hus rika och kontanter fattiga” äldre villaägare. Djupgående information om omvänd inteckningar kan hittas på Låt ditt hem Betala You.com