omvänd inteckningar för seniorer

Omvänd inteckning har blivit populärt i USA dessa dagar, dessa är speciell typ av inteckning som hjälper en husägare att omvandla sitt hem kapital till kontanter, detta stärka upp den amerikanska äldre ekonomisk trygghet genom att hjälpa dem att möta oväntade kostnader för läkarvård, hem förbättring och många fler .

De husägare bör vara 62 år och äldre som redan har fast någon inteckning de redan har fått det eller har kvarvarande liten mängd inteckning balans är berättigade personer att ta upp denna Omvänd inteckning av HUD.

Villaägare skulle kunna ta emot betalning i en klumpsumma eller kan få på månadsbasis under en viss tid eller så länge de bor i huset, kan detta inteckning ändras beroende på omständigheterna i de husägare, till skillnad från andra inteckningar HUD: s omvänd inteckning för seniorer inte kräver återbetalningar från låntagarna så länge de bor i detta hem, kommer långivaren återkräva kapitalbeloppet tillsammans med ränta vid huset säljs ut, och resterande belopp kommer att betalas till husägaren eller henne eller hans efterlevande, ifall det belopp som erhållits genom att sälja huset är inte tillräckligt för att betala det belopp som har lånats, kommer HUD ta ansvar för att betala bristen uppgår till långivaren. Federal Housing förvaltningar som är en del av HUD är ansvarig för att samla in försäkringspremien från låntagarna för att tillhandahålla täckning.

Mängden omvänd inteckning för seniorer kommer att beslutas utifrån ålder, räntan och värdet på huset för låntagaren, i denna typ av inteckning den äldre låntagaren desto större mängd som är utlånad. Till exempel utifrån dagens ränta 9% ungefär en 65 år gammal person kan låna 26% av värdet av sitt hem och 75 år gamla person kan få 39% av värdet på hemmet och 85 år gammal man får 56% av värdet på hemmet.

För att få denna omvända inteckning från HUD behöver du inte redovisa någon inkomst bevis eller visa någon form av tillgång, och det finns heller ingen begränsning för värdet av de bostäder som håller på kvalificerade enligt HUD omvänd inteckning. De villaägare debiteras 2% av värdet på hemmet som up front avgifter plus en halv procent av det resterande lånebeloppet varje år och detta belopp kan vanligen betalas av långivaren och vidare ut i kapitalbelopp lånat av husägaren .