Omvänd inteckningar för seniorer – nytta eller belastning

Med tillkomsten av Home Equity Conversion Mortgage (HECM), eller omvänd inteckningar, har pensionärer haft möjlighet att ta del av det egna kapitalet i sina hem. På många sätt kan det vara mycket fördelaktigt. Seniorer kan använda pengarna för att betala av skulden, göra hemmet reparationer och renoveringar, hjälpa familjemedlemmarna eller ta en resa för livet.

För att vara berättigad till detta FHA (Federal Housing Administration) program i USA, låntagare måste:

* Vara 62 år eller äldre

* Äga fastigheten direkt eller ha en liten inteckning balans

* Inneha egendomen som sin huvudsakliga bostad

* Inte vara brottsligt på något federala skulden

* Delta i en konsumentinformation session vid ett godkänt HECM rådgivare

ekonomiska krav och fördelar:

* Ingen inkomst eller kredit kvalifikationer krävs av låntagaren

* Utgående kostnader kan finansieras i inteckning

En FHA vända inteckning kräver inte återbetalas så länge hemmet är kundens huvudsakliga bostad. Långivare återfå sin huvudsakliga, plus ränta, när hemmet säljs, till skillnad från vanliga bostadslån eget kapital. Eventuellt överskott vinst från försäljningen går till kunder eller arvingar familj.

Expanderande alternativ:

I denna tid av nödställda fastigheter, är rika människor använder omvänd inteckning för att antingen köpa eller förbättra ett andra hem. Denna process ger en helt ny vinkling till sporten fynda.

När medlen utbetalas, kan husägare spendera det som de vill. Vissa lägger till sin investeringsportfölj med hjälp av en finansiell specialist, även om detta kan vara riskabelt.

Med grundläggande omvänd inteckning fonder, är den maximala utlåningen gränsen $ 625.500, oavsett värdet på ägarens hem. Detta belopp kan komma att ändras, så hänvisa till en inteckning specialist för gällande gränsvärden. I vissa fall kan en Jumbo omvänd inteckning erhållas, men dessa är reserverade för villaägare med högre värderade bostäder.

hur programmet fungerar:

När en husägare har bekräftats som en del av FHA vända inteckning program, betalningsplan alternativen är följande:

* Line of Credit – oplanerade betalningar eller i omgångar, vid tidpunkter och i en mängd som du väljer till kredit är uttömd.

* Tenure – lika stora månatliga betalningar så länge som minst en låntagare lever och fortsätter att inneha egendomen som huvudsaklig hemvist.

* Modifierad Tenure – Kombinationen av kredit plus planerade månatliga betalningar så länge du är kvar i hemmet.

* Modifierad Term – Kombinationen av kredit plus månatliga betalningar för en bestämd period på några månader som valts ut av låntagaren.

Term – lika stora månatliga betalningar för en tidsbegränsad period på utvalda månader.

Läs det finstilta:

Det kan vara en mörk sida till denna gyllene gås. Samvetslösa och giriga långivare har använt sin “kompetens” att svänga intet ont anande pensionärer i affärer som inte var som de verkade.

Ett exempel visar hur två försäkringsombud använde omvänd inteckning programmet att korsförsäljning andra produkter till en åttioåring i Arizona. Indexet livränta och en livförsäkring hon köpte inte möta hennes behov av inkomster och det tog en finansiell rådgivare för att fixa röran. Så småningom fick frågan lösas, och dessa bedrägerier konstnärer hade sina tillstånd återkallas. En av dem var dömd för stöld i Arizona Superior Court.

Det är också viktigt för deltagarna i omvänd inteckning programmet att komma ihåg att betala sina husägare skatter och försäkringar. En standard på omvänd inteckning kan uppstå om betalningar förfaller på någon av dessa viktiga områden.