Omvänd inteckningar – finansiering pensionering

Med människor lever längre och längre, kan finansiering pensionering blir en stressig situation. Omvänd inteckningar kan hjälpa villaägare att undvika oro kassaflöde.

omvänd inteckningar

Omvänd inteckningar är i huvudsak en metod för att vända det egna kapitalet i ditt hem till kontanter. Även om det finns olika alternativ, kommer en typisk omvänd inteckning ger dig en klumpsumma, månadsbetalningar eller en kredit baserat på eget kapital i ditt hem. Inteckning kommer att ha en löptid på ett visst antal år. Istället för att göra betalningar på lånet, kommer banken att bli ägare till den andel av ditt kapital ansökt om lånet i slutet av mandatperioden.

Omvänd inteckningar är endast tillgängliga för äldre sökande. Varje person som är noterat på dådet i hemmet måste vara 62 år eller äldre. Du måste även använda hemmet som din primära bostad.

Beslutet att föra en omvänd inteckning kan vara en knepig en. Den största frågan är en känslomässig ett. Vi är alla psykiskt utbildade för att köpa ett hem och försöka bygga egna kapitalet över åren. Med en omvänd inteckning, gör vi den mentala språng att faktiskt minska det egna kapitalet i våra hem. Även om detta kanske låter som en vettig metod enligt kapitalandelsmetoden rede ägg, gör det dig, mig och alla var mycket nervös.

För vissa pensionärer, gör omvänd inteckning beslut känsla medan det inte för andra. För att begränsa risken för problem och bedrägerier är bankerna skyldiga att ha seniora sökande träffa objektiva tredje part för att avgöra nyttan och Nackdelen med att använda omvänd inteckningar.

Om du eller dina föräldrar har uppnått pensionsåldern och står inför likviditetsproblem, måste du bli flexibel i hanteringen av finanserna. Omvänd inteckningar kan vara ett flexibelt alternativ som passar för just din situation. Trots allt, kan du inte ta det egna kapitalet i ett hem med dig.