Omvänd inteckningar – få de pengar du behöver – del 2 av 4

För att sammanfatta del 1, Omvänd inteckningar är lån som tillåter dig att låna tillbaka det egna kapitalet i ditt hem. Om du är 62 år eller äldre, är de ett sätt att låna mot eget kapital i ditt hem för att förse dig med skattefria inkomster. Förmodligen en bra idé om du är en senior som behöver pengar för sjukvård, för att behålla din levnadsstandard, eller av andra skäl.

Så, vad är några av nackdelarna med omvänd inteckningar?

– De är ännu mer komplicerat än konventionella bolån och konsekvenserna av olika alternativ kanske inte alltid vara up front.

– De kan vara relativt dyrt jämfört med andra alternativ.

– Även om de pengar du får är skattefria, kan det påverka din rätt till “behöver baserat” offentliga förmåner, till exempel Medicare, Supplemental Social Security Income (SSI) och Medicaid / medical.

– Minskar kapital du har i fastigheten vilket kan orsaka en potentiell negativ inverkan för dina arvingar.

– Denna finansieringskälla är ofta inte väl förstått, även av fastigheter och jurister. (Kolla in deras erfarenheter innan du accepterar deras råd.)

I allmänhet, vilka typer finns det?

– FHA-försäkrade inteckningar – Home Equity Conversion Mortgage (HECM).
– Lender-försäkrad.
– Oförsäkrade.

Varje typ skiljer sig i det belopp du kan låna, hur intäkterna kommer att betalas, och tillät kostnader såsom räntor, avsluta kostnader och andra avgifter.

Här är några saker att tänka på innan få denna finansiering:

-Hur mycket pengar behöver du?
-Finns det ett annat sätt att få de pengar du behöver?
-Kommer en omvänd inteckning göra dig eller din partner inte berättigar till eventuella statliga förmåner – nu eller i framtiden?
-Är jag berättigad till denna typ av inteckning?
-Hur mycket kan du låna?
-Hur mycket kommer det att kosta dig i avgifter och räntor för att låna ut pengar, även om du inte har några out-of-utlägg?
-Ska du sälja ditt hus innan du dör för att betala av lånet?
-Om du dör, och din make är fortfarande bor i hemmet, kommer han eller hon måste lämna eller betala det hela?
-Kommer lånet förfaller till betalning om du går till en långsiktig vård eller vårdhem?
-Vad kommer dina arvingar eller om du har kvar efter att lånet betalas ut?
-Finns det några tidiga återbetalning straff?
-Vilka är dina skyldigheter, såsom fastighetsskötsel, fastighetsskatt och försäkring?

Sju viktiga saker att göra innan du gör ett beslut:

Ett. Bestäm hur länge du räknar med att stanna i ditt hem. Dessa lån är relativt dyra för de första 2-3 åren, så överväga andra alternativ först.

2. Rådgör med en HUD-godkända Reverse Mortgage rådgivare innan du ansöker. Denna information tjänst är vanligtvis erbjuds kostnadsfritt. En kurator kan hjälpa dig att bestämma vilken typ av ekonomisk hjälp du behöver och vilken typ är bäst.

Tre. Bestäm om du verkligen behöver det. En annan typ av lån kan vara en billigare lösning för att uppfylla dina finansiella behov.

4. Du kanske vill ta med din familj, speciellt vuxna barn, i beslutsprocessen. Det är bra att få en allmän enighet bland dina arvingar att gå vidare med denna typ av inteckning arrangemang är okej med dem. Kom ihåg, kan du minska sin arvedel.

Fem. Shoppa runt för bästa möjliga resultat. Det kan påverka hur mycket pengar du får omedelbart och på lång sikt, hur pengarna betalas ut, hur mycket du betalar i ränta och andra avgifter, och så vidare.

6. Ta reda på om din inteckning påverkar din rätt till “behöver baserat” offentliga bistånd som du kan få.

7. Efter att du har övervägt alla fakta, inte få en omvänd inteckning göra dig lycklig? Om ja, är det ett gott tecken. Om du är osäker, att bäst undersöka alla alternativ igen.

Det var allt för denna vecka. I del 3 nästa vecka ska vi prata om vanliga frågor om omvänd inteckningar – håll ögonen öppna!