omvänd inteckningar erbjuda större vinst till Wall Street

Det omvända inteckning industrin börjar ta på en Kafkaesque kvalitet. Å ena sidan skulle du tänka med debaclet i högriskbolån marknader investerare (Wall Street) skulle smaka undsättning av en säker, oförarglig inteckning produkt, liksom det omvända inteckning. Genom dess villkor, innehåller den inte detritus att dessa alternativa inteckning produkter hade. Istället har den clerisy av Wall Street förståsigpåare, rädd för att göra en annan fatuous beslut, valt att ignorera en sektor av bolånemarknaden att de borde omfamna.

Men dessa förståsigpåare i huvudsak säger att “ALLA inteckning produkter är dåliga”. Jag uppmanar de som har stora visioner, de som är stolta över att se vad andra inte kan se, att ta en titt på båda sidor av omvänd inteckning program-HECM-regeringen försäkrade lån och egna lån / “jumbo lån”. Dessa program är trygg och säker eftersom inga månatliga inteckning betalningar görs, det finns ingen inkomst, tillgångar och krav kredit, 50% eller mindre LTV (beroende på program) är normen och dessa lån har en genomsnittlig livslängd på 7-10 år .

Detta land har 78 miljoner baby boomers. Den äldsta blir 62 i år. Detta innebär att varje dag under de kommande 20 åren över 10.000 boomers en dag kommer att bli 62. Idag finns det över 4 biljoner dollar av hem kapital som kan nås. Detta kommer att mer än fördubblas på 10 år.

Den nationella Reverse Mortgage Långivare Association, har HUD och AARP och passel otroliga vårdande folk som utgör denna stora industri arbetat hårt för att göra denna gryende bransch shinning ljuset av inteckning industrin.

Följaktligen finns det ännu många omvänd inteckning produkter för att skapa, företag att utveckla och fusioner för att locka. Den bästa delen av det hela, är att ju mer vi som bransch kan göra, desto bättre vår kundkrets – vår äldste kommer biljettpriset.

Ja, har fungerar det omvända inteckning industrin mycket att göra. Låt oss sluta måla w / den breda penseln och börja arbeta. Alla inteckningar är inte samma sak.