Omvänd inteckningar – en skattefri inkomst för pensionärer

Jag inser till fullo om det låter för bra för att vara sant, det förmodligen är och det finns inte inget sådant som en gratis lunch (TANSTAAFL) omedelbart hoppade in i ditt huvud när du läser rubriken på denna artikel. Men om du är 62 eller över, kanske du har just hittat den gås som lade guldägg.

En omvänd inteckning är precis vad namnet antyder. Hellre än att du betalar en månatlig summa pengar till en inteckning företag, betalar en inteckning företag du. Det finns tre typer av omvänd inteckningar och alla har samma behörighetskrav.

Du måste vara minst 62, bor i, och eget, ditt hem och underteckna ett kontrakt. Du måste också ha kapital i ditt hem och den inneboende räntan är baserad på vad långivaren närvarande laddning (mer om detta senare) på icke-omvänd inteckningar. Långivaren, förresten, kommer också att ha din egendom bedömas som du kan eller inte kan tas ut.

Det finns inga intäkter begränsningar som dem som införs genom Social Security och de flesta är skattefria eftersom de inte omfattar fler funktioner så som en bifogad livränta. De också påverkar inte dina sociala trygghetsförmåner eller dina Medicare förmåner.

Denna artikel diskuterar endast de inteckningar utan ytterligare funktioner. Om du vill veta mer om omvänd inteckningar med ytterligare funktioner, samråda med en behörig skatt professionell för att minska risken för att köra i bråk med skattelagstiftningen.

FTC: s hemsida, har http://www.ftc.gov/bcp/online/pubs/homes/rms.htm en utmärkt artikel om omvänd inteckningar men också inte diskutera bolån med ytterligare funktioner. Ett annat skäl att rådgöra med en skatt professionell.

Detta verktyg kallas omvänd inteckning är egentligen ett lån, alltså en ränta, vilket gör att pensionärer, eller som vissa säger, de äldre, för att konvertera en del av sina aktier till kontanter utan att behöva sälja sina hem. Eftersom det är ett lån “i omvänd” du får en månatlig summa och inte betala en månatlig summa när du bor i ditt hem.

Dock måste detta lån återbetalas och återbetalas med ränta ska du sälja, dör, inte längre lever sitt som din huvudsakliga bostad eller når slutet av den förvalda lånetiden. Du förblir ansvarig för att betala fastighetsskatt, försäkring och alla åtföljande kostnader underhåll som, naturligtvis, skulle du måste betala med, eller utan, en omvänd inteckning.

Med denna förklaring, blir bilden mer fokuserad, rätt? Du njuta av en månatlig summa, skattefritt och utan återbetalningsskyldighet till ett datum någon gång i framtiden, samtidigt som den är i ditt hem. Som nära till en win-win-situation som man kan få i denna dag och ålder.

Det tar inte en raketforskare för att inse vem som helst som är cash fattiga men hus rika borde åtminstone undersöka detta verktyg. Men precis som alla andra instrument som gäller din signatur på den streckade linjen som innebär finansiell förpliktelse, måste du ha någon förhandsinformation.

Jag nämnde att det finns tre typer av omvänd inteckningar. Den första är den enda syftet omvänd inteckning. Dessa erbjuds av vissa sate och lokala myndigheter och ideella organisationer.

De kanske inte är tillgängliga i ditt område. Ring din länets Department of Senior Services. Deras telefonnummer är i de vita sidorna under noteringen för ditt län.

Enda syfte betyder just det. Intäkterna kan användas för endast det ändamål som anges av långivaren och i allmänhet görs endast för människor med låga eller måttliga inkomster. Om du ringer ditt län, se till att fråga om deras omvänd inteckning är ett enda syfte och vilka är gränserna.

Den andra typen av omvänd inteckning kallas en Home Equity Conversion Mortgage (HECM). Den federala regeringen försäkrar dessa inteckningar och de backas upp av Institutionen för bostäder och stadsutveckling (HUD). De up front kostnader är i allmänhet höga, särskilt om du planerar att vistas i ditt hem för en kort tid, men de bär ingen inkomst eller medicinska begränsningar och kan användas för något ändamål.

HECMs kräver också alla sökande att träffa en kurator från en oberoende godkänd regeringen bostäder rådgivning byrå. FTC säger, “Rådgivaren måste förklara lånets kostnader, ekonomiska konsekvenser och alternativ. Till exempel bör rådgivare berätta om statliga eller icke-vinstdrivande program som du kan kvalificera sig, och några enstaka ändamål eller patentskyddad omvänd inteckningar som finns i ditt område. ”

En ytterligare fördel med en HECM inteckning är vårdhem klausulen. Om en låntagare måste flytta ut ur hennes hem och in i ett vårdhem eller annan vårdinrättning, hon har upp till 12 månader innan lånet förfaller. Detta förbättrar finansiell planering.

Den tredje typen kallas en egenutvecklad omvänd inteckning. Dessa är privata lån backas upp av företag som erbjuder dem. Med andra ord, de är inte statliga försäkrade. Liksom HECMs skulle initiala kostnaden vara hög för en egenutvecklad omvänd inteckning.

En omvänd inteckning, kostnad klokt, är som en icke-omvänd inteckning. Långivaren tar oftast avgifter lån originering, avsluta kostnader, försäkringspremier (för försäkrade lån) och serviceavgifter som alla är inställda av långivaren.

Lyckligtvis, liksom icke-omvänd inteckningar, gäller den federala sanningen i Utlåning lagen (TILA) att vända inteckningar. Detta innebär att långivaren ska offentliggöra kostnaderna och villkoren för omvänd inteckning du funderar.

Den effektiva räntan (APR) och betalningsvillkor skall vara tydligt angivet och inte i det finstilta. Om du väljer en kredit som ditt lån, måste långivare berätta avgifter relaterade till inte bara öppna utan att använda denna kredit konto.

Ett annat ord om räntan, eftersom det också speglar den icke-omvänd inteckning. Precis som med en icke-omvänd inteckning, kan en ränta vara fast eller rörlig med rörlig ränta knuten till ett finansiellt index. Detta innebär att räntan kommer att förändras när index förändras.

TILA tvingar långivaren att lämna ut denna information. TILA tvingar inte långivaren att berätta den omvända inteckning kan, eller kanske inte, använda upp alla dina aktier. Om ett “non-tillflykt” klausul ingår i avtalet, och de flesta har dem, måste du få veta att du inte kommer att skyldig mer än värdet på ditt hem när lånet löses. Detta är en bra sak.

Av de tre är det HECM den mest flexibla. Det låter dig välja hur du får dina pengar. Till exempel kan du få fasta månatliga förskott för en viss tid eller så länge du bor i ditt hem. Eller, om du väljer, kan du få en kredit.

En kredit kan du rita på lånebeloppet när du vill och hur mycket du vill. Den HECM tillåter en kombination av de två val. Du kan få en månatlig betalning plus en kredit.

Det viktiga är att läsa och förstå varje klausul i avtalet innan det undertecknas och var inte rädd för att ställa frågor om vad du inte förstår. Låt inte en stor månatlig betalning moln ditt omdöme och beslutsfattande förmåga.

Både HUD och FTC har avgiftsfria nummer och webbplatser för att hjälpa dig att göra ett välgrundat beslut. HUD kan kallas vid 1-888-466-3487 med sin webbadress på:
http://www.hud.gov/offices/hsg/sfh/hecm/rmtopen.cfm medan FTC kan kallas vid 1-877-382-4357 med sin webbadress på: http://www.ftc.gov / kredit

Efter att ha läst ovanstående information kan du ha beslutat gåsen med de gyllene äggen är verkligen en gam som väntar på att kasta sig över ditt kadaver. Eller, kanske du har beslutat att gås ägg är värt din tid och uppmärksamhet. Hursomhelst, är du nu en mer upplyst konsument.

————————————————– ———