omvänd inteckningar dina frågor besvarade

Vad är en omvänd inteckning?

Det är en speciell typ av lån som gör att villaägare att få tillgång till kapital i deras egendom. Till skillnad från en vanlig inteckning, det finns inga månatliga återbetalningar som skall göras så länge som du fortfarande bor i fastigheten.

jag berättigad?

Omvänd inteckningar är tillgängliga för husägare i 62 år eller över. Du måste bo i huset som din primära bostad. Du bör antingen äger fastigheten direkt eller kunna betala av den återstående inteckning med intäkterna från omvänd inteckning.

Vad får jag?

Du kan välja att få ett engångsbelopp, en regelbunden månadsinkomst eller en kredit. Du kan också välja att få en kombination av dessa olika betalningar.

Hur mycket kommer jag att få?

Det belopp som du får kommer att vara beroende av värdet på fastigheten, din ålder och räntan. I enkla termer får du mer om du är äldre, är huset värt mer och om räntan är lägre.

Vad händer om jag är skyldig mer än huset är värt?

Omvänd inteckningar kommer med vad som i praktiken är en inget negativt eget kapital garanti. Detta betyder att du aldrig kommer att vara ansvariga för mer än din bostad är värd.

kvalificerar mitt hem?

Generellt om du bor i ett fristående hem, ett radhus, en 2-4 enhet fastighet eller en bostadsrätt, kommer din bostad att vara berättigade. Om du bor i bostadsrätter är det troligt att vara bidragsberättigande.

vem behöver jag prata med?

Omvänd inteckningar är oftast ordnas genom inteckning mäklare. Men du är också skyldig att tala med en HUD godkänd rådgivare. Detta är att se till att du har oberoende rådgivning och förstå alla konsekvenser av lånet. Detta kan utföras personligen eller via telefon och kommer typiskt att pågå i 45 minuter till en timme.